fbpx
Kanta-Häme Hattula

Hattulalaisen Elina Katajan työ hylättyjen kissojen eteen on pantu merkille – On ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi

Kataja tekee hartiavoimin töitä auttaakseen villiintyneitä kissoja. Vuoden vapaaehtoinen julkistetaan 4. joulukuuta.
Elina Katajan kodin kautta on löytänyt uuden kodin noin sata kissaa puolentoista vuoden aikana. Kuvassa Katajan (vas.) kanssa Maiju Kuusinen. Kuva: Sara Aaltio
Elina Katajan kodin kautta on löytänyt uuden kodin noin sata kissaa puolentoista vuoden aikana. Kuvassa Katajan (vas.) kanssa Maiju Kuusinen. Kuva: Sara Aaltio

Hylättyjen kissojen auttaja, hattulalainen Elina Kataja on ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi yhdeksän muun finalistin kanssa.

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan yleisöäänestyksessä oli ehdolla 61 henkilöä, jotka keräsivät yhteensä 7849 yleisöääntä.

Kampanjan raati valitsee voittajan kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta. Voittaja julkistetaan 4. joulukuuta.

Kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa.

Kissojen ystävä

Elina Katajan vapaaehtoistyöstä kerrotaan kampanjan sivuilla.

Kataja osallistuu vapaaehtoisena todella suurella panoksella löytöeläintalo ja eläinsuojeluyhdistys Kissankulma ry:n toimintaan.

Lue myös: Luonnossa villiintyneitä kissoja kesytetään sijaiskodeissa – Kaikista ei tule sylikissaa, mutta ne sopivat hyvin kotikissalle kaveriksi (22.10.2020)

Kataja vastaa Hämeenkyrössä toimivan Kissankulman ulos lähtevästä kissaliikenteestä, sekä sijaiskotien rekrytoinnista ja toiminnasta. Hän huolehtii myös somekampanjoinnista.

Kataja on hoitanut puolitoista vuotta kotonaan isoa määrää kissoja tarjoten niille sijaiskodin. Häneltä on lähtenyt uuteen kotiin noin sata kissaa.

Kataja on ollut monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa mukana nuoresta alkaen. Hän on ohjannut SPR:n lasten ensiapukerhoja ja ollut jo teini-ikäisenä mukana ensiapuryhmässä.

– Kukaan ei voi pelastaa koko maailmaa, mutta jokainen voi tehdä jotain, Kataja toteaa sivustolla.

Vuoden vapaaehtoistoiminnan lähettiläs

Vuoden vapaaehtoinen -kampanja järjestettiin nyt seitsemännen kerran.

Tavoitteena on jakaa tunnustusta Suomen lukuisille vapaaehtoisille, sekä lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja arvostusta.

Voittaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Kymmenen kärki löytyy kampanjan verkkosivulla.

Lue myös:

Korona-aikana digitaitojen merkitys korostuu – “Jos älylaitteita ei osaa käyttää, se ei ole merkki tyhmyydestä” (16.5.2020)

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat palkitaan vuoden vapaaehtoistoimintana (23.1.2019)

Menot