Kanta-Häme

Hattulan hallitus pitää valitusta perusteettomana

Hattulan kunnanhallituksen mukaan kunnanvaltuusto toimi oikein erottaessaan kunnan tarkastuslautakunnan viime kesäkuussa. Kunnanhallitus antoi tiistaina asiaa koskevan lausunnon Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle.

Erottamispäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen, ja siksi se pyysi asiasta lausuntoa kunnanhallitukselta.

Valituksen teki alun perin neljä erotetun tarkastuslautakunnan jäsentä ja yksi varajäsen, eli lautakunnan puheenjohtaja Matti Kortesaari (kesk.), varapuheenjohtaja Jiri Kattelus (kok.), Raimo Hyövälti (sd.), Jaana Laine (ps.) ja Pekka Laine (kesk.). Heistä Jiri Kattelus on myöhemmin ilmoittanut peruvansa valituksen omalta osaltaan.

”Valmistelussa useita virheitä”

Valittajat ovat perustelleen valitustaan muun muassa sillä, että heidän mukaansa erottamispäätös on syntynyt väärässä järjestyksessä, valmistelussa on tehty virheitä eikä lautakunnan jäseniä ole kuultu asianmukaisesti ennen erottamista.

Samoin valituksessa kysytään, ovatko kunnanjohtaja Heidi Rämö sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) ja valtuuston puheenjohtaja Kaj Nordenswan (kesk.) jäävänneet itsensä asian käsittelystä aiheettomasti.

Kunnanhallituksen vastauksen mukaan heille on varattu tilaisuus antaa selvityksensä siitä, millä perusteella he ovat katsoneet itsensä esteellisiksi asian käsittelyyn. Hallituksen lausunnon mukaan koko valitus pitäisi hylätä perusteettomana.

Kiistely kestänyt vuoden

Tarkastuslautakunnan asemasta on Hattulassa kiistelty nyt vuoden verran. Kiista tuli julkisuuteen, kun lautakunnan puheenjohtaja Matti Kortesaari pyysi eroa tehtävästään kokemansa luottamuspulan takia.

Valtuusto ei myöntänyt eroa, mutta asetti tilapäisen valiokunnan selvittämään asiaa. Valiokunta päätyi esittämään koko lautakunnan erottamista tarkastuslautakunnan työssä havaitsemiinsa epäkohtiin ja tästä syntyneeseen luottamuspulaan vedoten.

Kuntalain mukaan luottamuselimen yksittäistä jäsentä ei voi erottaa luottamuspulan perusteella, vaan erottaminen koskee koko luottamuselintä varajäsenineen.

Hattulan valtuuston piti valita uusi lautakunta syyskuun kokouksessaan, mutta asian käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen eli lokakuulle. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic