fbpx
Kanta-Häme

Hattulan ja Hakan sopimus ihmetyttää kentän laidalla

Seudun jalkapallopiireissä ihmetellään Hattulan kunnan ja Valkeakosken Hakan yhteistyötä. Sopimus julkaistiin samoihin aikoihin kun paikalliset seurat ovat ryhtyneet suunnittelemaan keskinäisen toimintansa syventämistä FC Hämeenlinnan johdolla.

Kahdeksan seuran edustajat Hämeenlinnasta, Hattulasta, Janakkalasta, Riihimäeltä, Forssasta ja Toijalasta sopivat helmikuussa Hämeenlinnan ns. pelaajapolun kehittämisestä, mikä pitäisi sisällään lahjakkaimpien junioreiden tukemista ja yhteistyötä valmennuksen sekä harjoitusolosuhteiden kehittämisessä.

Maaliskuun lopussa Hattulan kunta ja Valkeakosken Haka julkistivat 15 000 euron arvoisen yhteistyösopimuksen, minkä pelätään vaarantavan suunnitellun Hämeenlinna-keskeisen yhteistyön. Hämeen Sanomia lähestynyt seuratoiminnassa mukana oleva henkilö epäilee Hattulan tekemän sopimuksen sotkevan kunnallispolitiikan erimielisyydet ja urheilun.

– On outoa, että hattulalainen seura ohjaa junioreita Hämeenlinnaan päin, mutta rahat kunnasta menevät Valkeakoskelle. Pelottaa, että kuilu repeää valtuustosaleista urheilun puolelle. Sotketaanko nyt politiikalla hyvä seudullinen yhteistyö?

“Eivät syö toisiaan”

Hattulan kunnan vapaa-aikatoimen johtaja Jari Salmela tyrmää ajatuksen, että Haka-sopimus kilpailisi paikallisen seurayhteistyön kanssa.

– Siitä ei ole pienimmässäkään määrin kyse. Tämä keskustelu lienee lähtenyt siitä, että Hattulalla on ollut parin vuoden ajan aiempaa tiiviimpää yhteistyötä toisen naapurikunnan, eli Valkeakosken kanssa.

Salmelan mukaan Hattulan ja Hakan sopimus syntyi urheiluseuran aloitteesta.

– Haka haluaa ainoana tämän seudun liigajoukkueena olla aktiivinen muuallakin kuin Valkeakoskella.

Hakan ja Hattulan sopimus pitää sisällään erilaisia aktiviteetteja kuntalaisille ja ilmaislippuja Hakan peleihin sekä kertaluontoisen Hakan ja Parolan Visan valmentajien keskeisen koulutuspäivän, mutta ei laajempaa seurayhteistyötä.

Parolan Visan puheenjohtaja Esa Peltola vakuuttaa seuran pysyvän mukana paikallisissa suunnitelmissa.

– Ihan lopullisesti ei ole vielä lyöty lukkoon mitä se yhteistyö tulee olemaan, mutta me olemme lähdössä täysillä mukaan.

Myös FC Hämeenlinnan toimitusjohtaja Arto Viljanen sanoo, ettei Hattulan ja Hakan sopimus uhkaa paikallista seuratason yhteistyötä.

– Visa on ilmoittautunut mukaan, eikä siitä ole pelkoa että nämä asiat söisivät toisensa.

Kuten helmikuisen kokouksen paikasta voi päätellä, FC Hämeenlinnan tiloissa Matin saunassa järjestetyssä tapaamisessa ei vielä tehty sitovia sopimuksia. Yhteistyöstä on tarkoitus sopia tarkemmin toukokuussa. (HäSa)

Menot