Kanta-Häme

Hattulan ja Janakkalan terveysyhteistyö päättyy

Hattulan ja Janakkalan yhteistyö terveydenhuollossa on päättymässä. Perusterveydenhuollon yhteistoimintaa koskeva sopimus aiotaan lakkauttaa tämän vuoden lopussa.

Taustalla on se, että terveydenhuolto on siirtymässä kunnilta maakunnille vuoden 2019 alussa. Jos laki soten maakuntaratkaisusta ei jostain syystä toteudukaan, Kanta-Hämeessä on päätetty, että vastaava uudistus toteutetaan maakunnassa kuntayhtymäpohjalta.

Yhteistoimintasopimus on tarkoittanut sitä, että Janakkala on järjestänyt Hattulan perusterveydenhuollon. Palvelut on ostettu Pihlajalinna oy:ltä.

Poikkeuksena on ollut suun terveydenhuolto. Hattulan terveyskeskuksen hammaslääkärit, -hoitajat ja suuhygienistit ovat olleet Janakkalan kunnan palveluksessa.

Tähän on nyt tulossa muutos. Nyt valmistellaan ratkaisua, jolla suun terveydenhuollon henkilöstö siirtyisi Hattulan kunnan palvelukseen.

– Lopullisia päätöksiä ei ole tehty, mutta alustavissa neuvotteluissa henkilöstö on kannattanut tätä ratkaisua. Muutoksen on määrä tulla voimaan ensi vuoden alusta lähtien, Janakkalan perusturvajohtaja Matti Valtonen sanoo.

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina esittää yhteistoimintasopimuksen lakkauttamista ensi vuoden alusta lähtien. Lopullisen päätöksen tekee kummassakin kunnassa valtuusto.

Hattulan kunta joutuu kilpailuttamaan itselleen uuden yhteistyökumppanin perusterveydenhuoltoonsa, sillä Pihlajalinna-sopimus menee umpeen maaliskuun 2018 lopussa. Hattula suunnittelee, että se perustaa yhteisyrityksen kilpailutuksen voittajan kanssa.

Uuteen sopimukseen liitetään myös tiettyjä sosiaalipuolen palveluja. HäSa