Kanta-Häme

Hattulan johtajalle palkkaa 7000 euroa

Hattulan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina kunnan ja kunnanjohtaja Heidi Rämön välisen kunnanjohtajasopimuksen. Sopimus menee tiedoksi myös valtuustolle.

Sopimuksen mukaan Rämölle maksetaan kokonaispalkkaa, ja sen suuruus on 7 000 euroa kuukaudessa. Samalla päätettiin, että virkasuhde on voimassa marraskuun alusta ilman erillistä koeaikaa.

Kunnanjohtajasopimus oli esillä Hattulan kunnanhallituksessa jo aiemmin syksyllä. Silloin se jäi kuitenkin pöydälle jatkovalmistelun takia.

Sopimusta on valmistelun aikana muutettu hieman. Aiemmassa sopimusluonnoksessa mainittiin, että jos kunnanjohtaja irtisanoutuu mahdollisen luottamuspulan tai muun ristiriitatilanteen takia, hänelle maksetaan yhdeksän kuukauden palkka.

Nyt hyväksytyssä sopimuksessa mainitaan, että erokorvauksena maksetaan kuuden kuukauden palkka irtisanomisajan palkan lisäksi.

Rämön palkka on hiukan pienempi kuin hänen janakkalalaisen kollegansa. Anna-Mari Ahosen palkaksi vahvistettiin toissa keväänä 7 900 euroa.

Hämeenlinnan kaupunginjohtajat tienaavat jo selvästi enemmän, kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin palkka on noin 11 800 euroa ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon noin 9 800 euroa. (HäSa)

Päivän lehti

5.4.2020