Kanta-Häme

Hattulan johtopaikasta kiinnostui 15 hakijaa

Hattulan kunnanjohtajan virkaa haki määräaikaan eli torstai-iltapäivään mennessä 15 henkilöä. Joukossa on useita Hämeenlinnan seudulla asuvia henkilöitä, tutuimpana Hattulassa kunnan sivistysjohtaja Jari Wihersaari.

Wihersaari sanoo jättäneensä hakemuksen pohdittuaan kuntien roolia sote-uudistuksen jälkeen.

– Ajattelin, että nyt on iskun paikka. Kuntien tehtävistä suurin osa liittyy uudistuksen jälkeen sivistystoimeen, joten olisi erittäin luontevaa, että kunnanjohtaja tuntee sen alueen. Kunnanjohtajan tehtäviin voisi suoraan liittää sivistysjohtajan tehtävät, Wihersaari sanoo.

Hän on aiemmin toiminut Hattulassa myös muun muassa valtuutettuna ja on ollut valtuuston varapuheenjohtaja.

Ainoa kunnanjohtaja hakijoiden joukossa on Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa. Hän on tosin juuri ilmoittanut irtisanoutumisestaan sen jälkeen, kun Harjavallassa päätettiin nimetä tilapäinen toimikunta valmistelemaan hänen irtisanomistaan tai siirtämistä toisiin tehtäviin.

Karrimaa on kotoisin Hämeenlinnasta, ja hän on vaikuttanut pitkään myös tällä seudulla. Hakijoiden joukossa on myös Hämeenlinnan sosiaalisen tuen palveluiden palvelupäällikkö Anne Murtonen sekä Hämeenlinnassa kirjoilla olevat Tuusniemen vs. hallintojohtaja Nina Kivi ja Harjavallan perusturvajohtaja Kimmo Mäkelä.

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) kertoo, että kunnanjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä kokoontuu heti perjantaina. Tarkoitus on valita haastateltavaksi kutsuttavat henkilöt.

– Hakijoiden joukossa on ihan potentiaalisia nimiä. Haastatteluun ei todennäköisesti kutsuta kovin isoa joukkoa, Ventola sanoo.

Uusi kunnanjohtaja on tarkoitus valita ennen kesälomia. Valinnan tekee uusi, kesäkuun alussa toimikautensa aloittava valtuusto.

Kunnanjohtajan virkaa ovat hakeneet kehittämispäällikkö Ritva Asula-Myllynen Tampereelta, palvelupällikkö Maritta Forsberg Ojakkalasta, kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa Harjavallasta, Tuusniemen vs. hallintojohtaja Nina Kivi Hämeenlinnasta, varatoimitusjohtaja Timo Kiviaho Salosta, hallintojohtaja Katariina Koivisto Vampulasta, sivistysjohtaja Hannu Kuusela Oulusta, vs. hallintojohtaja Terhi Källi Tampereelta, yrittäjä Juha Miettinen Monninkylästä, Harjavallan perusturvajohtaja Kimmo Mäkelä Hämeenlinnasta, palvelupäällikkö Anne Murtonen Hämeenlinnasta, konsultti Juri Nieminen Vääksystä, maajohtaja Jussi Orhanen Lempäälästä, Jussi Vaarala Ruovedeltä ja sivistysjohtaja Jari Wihersaari Hattulasta. HÄSA

Korjattu 21.4: Jussi Vaaralan kotipaikaksi Ruovesi.

 

 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic