Kanta-Häme

Hattulan Kaakelitehdas tavoittelee Taito-Finlandiaa

Tamperelainen Hattulan Kaakelitehdas oy on ehdolla Taito-Finlandia 2013 -palkinnon saajaksi. Palkinto luovutetaan Käsi- ja taideteollisuusmessuilla Tampereella ensi viikonvaihteessa.

Hattulan Kaakelitehdas on Hattulassa vuonna 2007 perustettu muotoilun ja keramiikka-alan yritys, joka valmistaa kaakeliuuneja, laattoja ja keramiikkaa. Samana vuonna yritys aloitti perinteisen kuppikaakelin teon noin 50 vuoden tauon jälkeen.

Yrityksen perustajia olivat artenomit Susanna Palovaara ja Anna Malmsten. He saivat Nordean ja Hämeen uusyrityskeskuksen Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon vuonna 2010.

Tampereelle yritys muutti viime vuoden kesällä, kun Anna Malmsten jäi pois sen toiminnasta.

Taito-Finlandia-palkinto voidaan myöntää käsi- ja taideteollisuusalan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle.

Muut ehdolla olevat yritykset ovat Kraa Kraa Eyewear (Tampere), Nikari oy (Fiskars), tekstiilitaiteilija Sirkka Könönen (Helsinki) ja lasitaiteilija Anu Penttinen (Nuutajärvi).

Ensimmäisen Taito-Finlandia-palkinnon sai viime vuonna janakkalalainen Ruokangas Guitars oy, jonka valitsi muotoilukriitikko Kaj Kalin. Tunnustus jaetaan messuilla vuosittain. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic