Kanta-Häme Hattula

Hattulan koulukuljetuksissa käynnistysongelmia – “Yksinkertaisesti muutoksia on tullut liian paljon”

Arkistokuva

Hattulan koulukuljetusten ongelmat ovat herättäneet keskustelua muun muassa kuntalaisten Facebook-ryhmässä. Kommenttien mukaan kyytejä on joutunut odottamaan pitkään tai niitä on puuttunut kokonaan.

Hämeenlinnan joukkoliikennekoordinaattori Kim Venesjärvi, mikä on muuttunut viime vuodelta koulukyydeissä ja miksi?

– Koulukuljetusliikennöitsijä on vaihtunut, sillä Hattulan koulukuljetus tuli kilpailuttaa. Kilpailutus on laissa määritetty. Liikennöitsijän lisäksi koulukuljetussuunnittelija on kesän aikana vaihtunut. Myös ajettavat kohteet ja aikataulut ovat muuttuneet täksi syksyksi.

Miksi ongelmia on ollut näin kovasti lukuvuoden alussa?

– Lähtötiedot ovat olleet puutteellisia Hattulan kunnalta ja kouluilta. Heiltä saatujen tietojen perusteella tehdään koulukuljetussuunnittelua.

– Yksinkertaisesti muutoksia on tänä syksynä tullut liian paljon esimerkiksi oppilaiden lukujärjestyksiin ja muihin aikatauluihin. Tilanne on ollut se, että kaikkea ei ole ehditty suunnittelemaan. Kun yhden oppilaan aikatauluja muutetaan, muutetaan sen jälkeen kaikkia. Muutokset eivät astu voimaan heti.

Oletteko saaneet paljon palautetta hankaluuksista? Mitä asian korjaamiseksi tehdään?

– Palautetta ei ole tullut yhtään sen enempää kuin viime syksynä. Kyseessä on kuitenkin aika normaali tilanne. Meillä on ensi viikon tiistaina palaveri Hattulan kunnan kanssa, ja sen jälkeen asiasta tiedotetaan enemmän. HäSa