Kanta-Häme

Hattulan kunnantalon kohtalo ratkennee syksyllä

 

Hattulan kunnan toiminnot siirtyvät Pappilanniemeen tämän vuoden aikana. Nykyisen kunnantalon mahdollisen saneerauksen laajuus määräytyy talousarvion yhteydessä syksyllä.
 
– Kaikki on ainakin periaatteessa mahdollista, myös rakennuksen purkaminen. Tämän vuoden aikana Pappilanniemeen muuttavat keskushallinto, rakennusvalvonta, tekninen ja perusturvan yksiköt, sanoo tekninen johtaja Janne Teeriaho.
 
Nykyisen kunnantalo täysremontti maksaisi noin miljoona euroa.
 
– Kaikki olisi laitettava uusiksi seinät, lattiat ilmanvaihto ja eristeet. Räystäättömässä ja matalaperustaisessa rakennuksessa ulkoseinien tuuletus ei ole pelannut ja rakenteissa on havaittu kohonneita mikrobipitoisuuksia.
 
Pappilanniemeen muutto helpottaa kunnan virastotoimintoja, sillä nykyisellään toiminnot on hajasijoitettu useaan eri paikkaan. Perusturva on Juteinitalossa ja lisäksi kunnalla on toimintoja nykyisen kunnanviraston läheisyydessä sijaitsevissa erillisissä rakennuksissa samoin kuin yhdessä kerrostalohuoneistossa.
 
Nykyisen kunnanviraston tiloihin voisi Teeriahon mukaan sijoittua esimerkiksi kolmannen sektorin toimintoja.
 
– Joka tapauksessa ne olisivat luonteeltaan ei päivittäisiä, eikä myöskään mitään kahdeksasta neljään auki pidettäviä palveluita.
 
Pappilanniemessä selvitään kevyehköllä remontilla
Pappilanniemeen ei ole tarkoitus tehdä täysimittaista raskasta remonttia.
 
– Mitään suurta rakenteellista remonttia ei tiloihin tarvitse tehdä. Sähköön ja datayhteyksiin liittyviä saneerauksia on muutamalle osastolle tehtävä.
 
Ensimmäisenä Pappilanniemeen muuttaa perusturva, jonka käyttämät tilat Juteni-talossa ovat jäämässä muiden toimintojen alle. Sivistystoimen toimitilajärjestelyt edellyttävät perusturvayksikön toimintojen siirtämistä Jutenitalosta kesän aikana.
 
– Pappilanniemeen muutto ei ole mikään lyhytaikainen ratkaisu, vaan kyse on nähdäkseni pitkän aikajakson muutoksesta. Prosessi on sen verran mittava, ettei tätä kannata lyhyellä aikajänteellä tehdä. Saamme joka tapauksessa Pappilaniemen tilojen käyttöasteen tehokkaaksi, miettii Teeriaho.
 
Parolaan Juteinitalolle avataan tämän vuoden aikana asiakaspalvelupiste perusturvan muutettua tiloista.