Kanta-Häme

Hattulan kunnanvirasto tyhjenee kokonaan

Hattulan kunnanvirasto jää kokonaan tyhjilleen näillä näkymin ensi syksynä. Suurin osa kunnan toimistoista ja yksiköistä siirtyy Pappilanniemeen.

Jo aiemmin oli päätetty, että kunnan keskushallinto, rakennusvalvonta ja tekninen yksikkö siirtyvät kunnanvirastolta Pappilanniemeen. Nyt suunnitellaan, että myös perusturva siirtyy entiseen sairaalarakennukseen.

Perusturvan toimistoista suurin osa on tällä hetkellä Juteinitalossa ja varhaiskasvatustoimisto kunnanviraston pihapiirissä. Niiden piti siirtyä kunnanviraston tiloihin sen jälkeen, kun muut olisivat muuttaneet sieltä pois.

Uuteen ratkaisuun on päädytty kunnanvirastolla tehtyjen tuoreiden sisäilma- ja rakennetutkimusten perusteella.

– Kunnanviraston tiloissa ei ole akuuttia hätää, eikä sieltä ole kiire pois. Mutta ennen kuin sinne sijoitetaan uutta pysyvämpää toimintaa, se on peruskorjauksen tarpeessa, kertoo Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho.

Remontti nielisi miljoonan

Teeriahon mukaan tekninen toimi ei voi taata kunnanviraston tilojen turvallisuutta ja terveellisyyttä ilman mittavaa peruskorjausta. Se maksaisi alustavan kustannusarvion mukaan noin miljoonan.

Perusturvan toimistot muuttavat Pappilanniemeen ensimmäisenä. Aikataulun sanelee se, että Juteinitalon yläkertaan on tarkoitus tehdä tiloja Sibelius-opiston uutta toimipistettä varten.

Hattulan kunnanhallitus käsitteli tilannetta kokouksessaan maanantaina ja esittää valtuustolle, että perusturvan johto, sosiaalityö ja varhaiskasvatuksen toimisto muuttavat Pappilanniemeen.

– Sielläkin tarvitaan tilojen järjestelyä ja remonttia, mutta niistä selvitään huomattavasti halvemmalla kuin kunnanviraston peruskorjauksesta, Teeriaho sanoo.

Parolaan jää palvelupiste

Tarkoitus on, että Parolaan jää kuitenkin asiakaspalvelupiste. Teeriahon mukaan sitä on suunniteltu Juteinitaloon eli Hattulan kirjastoon. Sinne voi tarvittaessa tulla sellaisiakin työntekijöitä, joiden työpiste on yleensä Pappilanniemessä.

– Jos jonkun kuntalaisen on hankalaa päästä Pappilanniemeen, voi varata ajan Parolan pisteeseen, ja työntekijä tulee paikalle, Teeriaho kertoo.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle myös, että kunnanviraston kiinteistön peruskorjausta ja sen laajuutta käsitellään myöhemmin talousarvion yhteydessä. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020