Kanta-Häme

Hattulan listat ja ostot esille

Hattulan nuorisovaltuutetuille jaetaan vastaisuudessa kaikki kunnan lautakuntien kokouskutsut ja esityslistat.

Näin lupasi kunnanjohtaja Lauri Inna valtuuston kokouksessa keskiviikkona, kun valtuutettu Mari Monto (vihr.) tiedusteli vuosi sitten tekemänsä valtuustoaloitteen kohtaloa. Aloite liittyi siihen, ettei kaikista lautakunnista lähetetty listoja ja kutsuja automaattisesti, vaan vain silloin, kun käsittelyssä on ollut nuoria koskevia asioita.

Monton mielestä olisi järkevämpää lähettää listat aina ja antaa nuorisovaltuuston edustajien itse päättää, minkä asioiden käsittelyyn he haluavat osallistua. Inna kertoi myös, että jatkossa tarkoitus on pyytää nuorisovaltuustolta lausuntoja valmisteltavana olevista asioista.

Samalla Inna kertoi, että perussuomalaisten tekemä valtuustoaloite kunnan tavara- ja palveluostojen julkistamisesta on toteutumassa lähiaikoina. Valmistelut tätä varten on jo tehty.

Valtuusto sai kokouksensa urakoitua alle 15 minuutissa. Kaikkien aikojen lyhin kokous Hattulassa on kestänyt kahdeksan minuuttia, mutta sitä ei ennakkoveikkauksista huolimatta nyt alitettu.

Valtuusto hyväksyi uuden kunnanjohtajan kanssa tehdyn johtajasopimuksen, päätti katumestarin viran perustamisesta ja kelpoisuusehdoista sekä sai tiedokseen vuosina 2014–2015 tehtyjen aloitteiden tilanteen.

Kokouksessa ehätettiin myös tehdä uusi aloite. Matti Kortesaari (kesk.) esitti, että vanhusneuvoston alaisuuteen perustettaisiin löytävän vanhustyön ryhmä ehkäisemään vanhusten yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Seppo Kankkunen (sd.) taas toivoi, että Hattulassakin harkittaisiin tonttien alennusmyyntiä joidenkin lähikuntien tapaan, jotta kunnan väkiluku saataisiin reilumpaan kasvuun.

Kokouksen aluksi valtuusto vietti hiljaisen hetken Talvikki Mattilan muistoksi. Mattila (sd.) toimi Hattulan valtuutettuna vuosina 1965–1988, ja hänellä oli lukuisia muita luottamustoimia. HÄSA

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic