Kanta-Häme

Hattulan MLL juhlii syysriehassa

Mannerheimin lastensuojeluliiton Hattulan yhdistys juhlii pyöreitä vuosiaan järjestämällä koko perheen syysriehan. Yhdistys täyttää tänä vuonna 90 vuotta, ja sen kunniaksi on pitkin vuotta järjestetty tavallista näyttävämpiä tilaisuuksia.
 
– Keväällä oli Tuulin keikka, joka osoittautui todelliseksi menestykseksi. Toivottavasti syyskuun ensimmäisen päivän rieha olisi yhtä onnistunut tilaisuus, sanoo paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Mirka Saarinen.
 
Alakoululaisille niukasti toimintaa
Saarinen toimii yhdistyksen nokkanaisena nyt kolmatta vuotta, mutta toiminnassa hän on ollut mukana paljon pitempään. Hänen aikanaan toimintaa on suunnattu pikkulasten ja heidän perheidensä lisäksi alakoululaisille.
 
– Järjestimme esimerkiksi teatteriretken 1.-3.-luokkalaisille, ja se sai hyvän vastaanoton. Oikeastaan omien lasten kautta olen huomannut, että juuri alaluokkalaisille ei ole kovin paljon toimintaa tarjolla, vaan sitä on joko pienemmille tai isommille, viiden lapsen äiti miettii.
 
MLL:n Hattulan yhdistys järjestää perhekahvila- ja vauvakahvilatoimintaa sekä isien ja koko perheen liikuntavuoroja ja lorujumppaa.
 
– Me olemme pieni yhdistys, emmekä yksin pysty ihan mihin tahansa. Mutta teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi kunnan vapaa-aikatoimen kanssa. Kunnan avustuksen turvin olemme voineet järjestää ylimääräistäkin toimintaa, Saarinen kertoo.
 
Hän sanoo, että esimerkiksi MLL:n kahvilat täydentävät kunnan järjestämän avoimen päivähoidon tarjontaa.
 
Ohjelmallinen päivä luvassa
Koko perheen syysriehassa sunnuntaina syyskuun 1. päivänä ohjelmassa on monenlaista toimintaa.  
 
Mukaan ovat juhlivan yhdistyksen lisäksi lupautuneet muun muassa Parolan Visa ja Pekolan Isku, Hämeenlinnan seudun 4H, Parolan Eräveikot, Linna Soft, lennokkikerho ja Tawast cycling.
 
Mirka Saarinen kertoo, että mukaan saattaa tulla vielä muitakin seuroja ja yhdistyksiä. Kaikki pystyttävät toiminnalliset pisteet riehan ajaksi. 
 
Lisäksi Parolan koulun 5B-luokka järjestää puffetin ja polkuautoradan.  Ohjelmassa on myös talutusratsastusta, tuote-esittelyjä sekä rompetori ja lastentarvikekirppis. (HäSa)
 
 
Koko perheen syysrieha Parolan koululla 1. syyskuuta kello 10–14. Talutusratsastus kello 10–12. Linda Vink jakaa nimmareita kello 11.45.
 
 

Päivän lehti

30.5.2020