Kanta-Häme

Hattulan neuvottelut ovat jumissa

Hattulassa luottamuspaikkaneuvottelut ovat tällä hetkellä pahasti jumissa. Sekä keskustan että demarien edustajat sanovat, että neuvotteluissa ollaan yhä lähtöasetelmissa.

Kiistaa käydään valtuuston puheenjohtajan paikasta, jota sekä keskiryhmä että demarit havittelevat.

– Me voitimme vaaleissa ja saimme enemmän ääniä kuin demarit. Haluamme, että se näkyy myös paikkajaossa, sanoo keskustan Matti Kortesaari.

”Kokoomus on ollut hiljaa”

Kokoomus on uudessa valtuustossa suurin ryhmä, joten kunnanhallituksen puheenjohtajuus pysyy ilmeisesti kokoomuksella. Nyt sekä keskusta että demarit vaativat ryhmää valitsemaan puolensa.

– Kokoomuslaiset ovat olleet hiljaa ja asettaneet meidät vastakkain, Kortesaari sanoo.

Demarien Matti Hämäläinen sanoo jo pohtineensa, onko neuvotteluissa turha istua, kun ratkaisua ei löydetä.

– Kokoomuksen pitää nyt valita puolensa, suurimmalta ryhmältä vaaditaan päätöksiä. Jos ei se pysty niitä tekemään, täytyy miettiä muunlaisia yhdistelmiä.

Demarit tarjoavat Luopajärveä

Sosiaalidemokraattien edustajisto ja valtuustoryhmä perustelevat valtuuston puheenjohtajuuden tavoittelua muun muassa sillä, että paikka on ollut pitkään demareilla.

Nimistäkin on jo ollut puhetta, sillä demarit tarjoavat valtuuston puheenjohtajaksi Hellevi Luopajärveä. Luopajärvi valittiin valtuustoon nyt 8. kaudelle ja hän on myös kunnanhallituksen jäsen.

– Keskusteluissa kenelläkään ei ole ollut mitään häntä vastaan henkilönä, vaan tässä jumittaa nimenomaan se, kuuluuko paikka meille vai keskustalle, Hämäläinen sanoo.

Luottamuspaikkaneuvotteluja vetävä Kari Ventola (kok.) kertoo, että kokoomusryhmä on toivonut keskiryhmien ja demareiden pääsevän sopuun keskenään.

– He ovat nyt heittäneet pallon meille, ja olemme esittäneet kolme vaihtoehtoa, joista odotamme palautetta.

Ventola ei halua kertoa vaihtoehdoista tarkemmin tässä vaiheessa, koska ”koko paketti on levällään”.

Ryhmien seuraava tapaaminen on tänään torstaina.

Toiveena painava lautakunta

Perussuomalaisten neuvottelija Seppo Söderlund sanoo, että paikkajaossa pitäisi näkyä äänestäjien tahto, eikä pelkkä paikkamäärä.

– Pitkä puheenjohtajakausi painaa demareilla, mutta keskiryhmittymä on äänimäärässä mitattuna vähän suurempi, Söderlund sanoo.

Perussuomalaiset saivat Hattulan valtuustoon kuusi edustajaa ja ovat neljänneksi suurin ryhmä.

– Meillä on tavoitteena saada yhden ison lautakunnan puheenjohtajuus. Sitä toivon, että ratkaisut saadaan tehtyä sopuisasti, sillä Hattulalla on edessä vaikeat ajat. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic