Kanta-Häme

Hattulan nuoret perustivat taas firmoja

Hattulassa on järjestetty jälleen nuorille tarkoitettu yrittäjyyskurssi. Sen tuloksena nuoret ovat perustaneet omia firmoja ja toivovat tienaavansa kesätyörahoja tällä tavalla.

Kursseja on järjestetty aiemmin kaksi kertaa, ja kunta on maksanut starttirahaa itsensä työllistäville nuorille. Tämänkertainen kurssi erosi aiemmista sinä, että se järjestettiin iltaisin eikä koulupäivän aikana.

Kurssin järjestivät Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistys, Hattulan kunta ja Hattulan yrittäjät. Kunta on varannut kurssin aikana kymmenelle hattulalaisen nuoren perustamalle yritykselle starttirahan, jonka suuruus on enimmillään 300 euroa.

Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Seulamo kertoo, että kurssi sai hyvän vastaanoton, vaikka se kokoontuikin iltaisin.

– Osalla oli pitkälle mietitty yritysidea jo kurssin alkaessa, ja loput kypsyttelivät ideoita kurssin aikana. Kaikki yritysideat perustuvat nuorten omaan osaamiseen ja harrastuksiin.

Seulamo kertoo, että uusia yrityksiä perustettiin viisi kappaletta. Uudentyyppisiä yrityksiä ovat esimerkiksi tietokoneapua tarjoava yritys ja lastenhoitoyritys.

Kurssin ohjaajana toimi 4H-ohjaaja Jonna Kortesuo. HÄSA

Päivän lehti

8.7.2020