Kanta-Häme

Hattulan perussuomalaiset erotettu Hämeen piirijärjestöstä

Hattulan Perussuomalaiset ry on erotettu puolueen piirijärjestöstä ensi vuoden alkuun asti. Erottamisen takia Hattulan perussuomalaiset eivät voi puoleen vuoteen asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleihin, osallistua piirijärjestön toimintaan eivätkä he voi saada rahallista tukea piirijärjestöltä.

Erottamisen takana henkilökemiat

Hattulan perussuomalaisten puheenjohtaja ja Hämeen piirijärjestön puheenjohtaja sanovat, ettei väliaikaisen erottamisen syynä ole järjestöjen välinen kiista.

Hämeen piirijärjestön puheenjohtajan Jari Ronkaisen mukaan erottaminen on rangaistus muutamille hattulalaisille perussuomalaisille, jotka ovat niskuroineet puoluetta vastaan.

– Perussuomalaisilla on olemassa säännöt, joita pitää noudattaa. Jos niitä ei noudateta toistuvista kehotuksista huolimatta, siitä seuraa aina sanktio, Ronkainen sanoo.

Hän ei suostu kertomaan tarkemmin, miten sääntöjä on rikottu, mutta sääntörikkomuksia on hänen mukaansa ollut noin vuoden ajan.

”Kyse on valtapelistä”

Hattulan perussuomalaisten puheenjohtaja Taru Mela painottaa, että yhdistyksen nykyinen hallitus on toiminut ohjeiden mukaisesti. Hänen mukaansa erottaminen ei ole epäluottamuslause koko paikallisyhdistystä kohtaan.

Mela uskoo, että erottamisella haluttiin näpäyttää muutamia yhdistyksen jäseniä, joilla on eripuraa.

– Luulen, että kyse on valtapelistä. Hattulan perussuomalaisissa on kaksi-kolme riitapukaria, jotka ovat puukottaneet yhdistyksen jäseniä selkään. Ne, jotka eivät päässeet Hattulan perussuomalaisten hallitukseen, tekevät koko ajan tällaista myyräntyötä ja ovat koko ajan puolueen yhteistä linjaa vastaan, Mela kertoo.

Kumpikaan puheenjohtajista ei suostu kertomaan, ketkä ovat ne henkilöt, jotka riitelevät ja rikkovat sääntöjä.

Erottaminen toimii varoituksena

Mela pitää epäreiluna sitä, että koko yhdistys kärsii muutamien ongelmatapausten takia. Hämeen piirihallituksen puheenjohtaja Jari Ronkainen, miksi koko paikallisyhdistys saa rangaistuksen muutamien henkilöiden takia?

– Jos sääntöjä rikotaan jatkuvasti, meidän pitää antaa sanktio. Meillä ei kuitenkaan ole keinoja rangaista vain yhtä tai kahta henkilöä. Kun ryhmässä toimitaan, niin silloin koko ryhmä kärsii, Ronkainen vastaa.

Jos ongelmat jatkuvat Hattulan perussuomalaisissa, paikallisyhdistystä seuraa vieläkin järeämpi rangaistus.

– Jos niskurointi jatkuu edelleen, niin ainoa mahdollisuus on erottaa Hattulan perussuomalaiset puolueesta kokonaan. Väliaikaisen erottamisen on tarkoitus toimia nyt varoituksena, Ronkainen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic