Kanta-Häme

Hattulan perussuomalaiset ovat taas mukana piirijärjestössä

Hattulan perussuomalaisten kärhämä perussuomalaisten piiriyhdistyksen kanssa näyttää olevan ohi. Hattulan perussuomalaiset on otettu takaisin Perussuomalaisten Hämeen piiriin.

– Kyseessä oli määräaikainen erottaminen, joka kesti vuoden loppuun. Nyt olemme taas normaalisti piirin äänivaltaisia jäseniä, sanoo Jaana Laine, joka aloitti Hattulan perussuomalaisten puheenjohtajana vuoden alussa. Laine on varavaltuutettuna Hattulassa.

Rakentavasti eteenpäin

Hattulalaisten perussuomalaisten erottaminen tapahtui viime kesänä. Jaana Laine ei halua kommentoida, mistä riitelyssä oli kysymys. Hän vakuuttaa, että kaikki on nyt kunnossa.

– Olen keskustellut piirin puheenjohtajan kanssa. Tästä mennään rakentavasti eteenpäin, olemme normaalisti jäseniä.

Jaana Laine valittiin Hattulan perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi marraskuussa. Hänen mukaansa valinta oli yksimielinen. Aikaisemmin Hattulan perussuomalaisia johti Taru Mela.

Hattulan perussuomalaiset esittää, että piirin hallitukseen valittaisiin Timo Kivistö. Tähän asti hattulalaisia perussuomalaisia on piirihallituksessa edustanut Hannu Kaskela, joka on myös piirisihteeri.

Tilanne tasaantunut

Myös Perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja, hollolalainen Jari Ronkainen sanoo, että tilanne Hattulassa näyttää tasaantuneen.

– Piiri on tyytyväinen tilanteeseen. Uskomme, että homma lähtee rullaamaan hienosti eteenpäin.

Piiri valitsee itselleen uuden hallituksen ensi viikolla 14. tammikuuta. Jari Ronkainen huomauttaa kuitenkin, ettei piirisihteeri välttämättä vaihdu, vaikkeivät hattulalaiset enää esitä Hannu Kaskelaa hallitukseen.

– Piirihallituksella on oikeus kutsua piirisihteeri myös hallituksen jäsenten ulkopuolelta. 14. päivä ratkeaa, jatkaako Hannu Kaskela piirisihteerinä vai tuleeko piirisihteeri hallituksen sisältä.

Se, että Hattulan perussuomalaiset joutuivat syksyn olemaan piiristä erotettuna, johti siihen, ettei yhdistys saanut edustajaansa mukaan eduskuntavaaliehdokasäänestykseen. Yhdistyksen ehdokas olisi ollut Aarre Lindeman. (HäSa)