Kanta-Häme

Hattulan perussuomalaiset tavoittelevat 5–10 valtuustopaikkaa

Päivän harmaus ei latistanut tunnelmaa, kun perussuomalaisten tuore paikallisyhdistys hakeutui hattulalaisten pariin lauantaina S-marketin edustalla.

– Moni on ilmaissut kiinnostusta. Ehkä ihmiset ovat kyllästyneet nurkkakuntaiseen politiikkaan ja hyvä veli -systeemiin. Halutaan avoimuutta, sanoi Hattulan perussuomalaisten puheenjohtaja Pentti Pitkänen.

Kaksi kuukautta sitten perustetussa yhdistyksessä on viitisentoista jäsentä. Tavoite syksyn kuntavaaleissa on 5–10 valtuustopaikkaa.

– Tavoite on koko lailla realistinen. Perussuomalaiset saivat täältä eduskuntavaaleissa yli tuhat ääntä, muistutti Pitkänen.

Tähän mennessä ehdokkuutensa ovat varmistaneet Pentti Pitkäsen lisäksi Ville Eerola, Seppo Söderlund, Harri Sirén, Mikko Wahlman ja Hannu Kaskela.

– Luulen, että saamme ehdokaslistalle parikymmentä nimeä. Perussuomalaisia pidetään aika miesvaltaisena porukkana, mutta meillä on tiedossa ainakin kaksi mahdollista naisehdokasta, kertoi Kaskela.

Tärkeintä kuntaliitoksen vastustaminen

Kuntavaalikampanjoinnin pääteemaksi Hattulan perussuomalaiset nostavat kuntaliitoksen vastustamisen.

– Haluamme asua itsenäisessä Hattulassa, mutta myös enemmän tiedottamista kunnan asioista. Voi sanoa, että tänä päivänä sellaista ei ole olemassakaan, kritisoi Pitkänen.

Hän haluaa ajaa tavallisten ihmisten asioita, olla kuntalaisten puolella, muttei ketään vastaan.

Perussuomalaisten kahviteltassa viihtynyt Timo Tammi kertoi liittyneensä ensimmäistä kertaa elämässään johonkin puolueeseen.

– Pyörin nuorena miehenä vennamolaisporukoissa olematta jäsen, ja nyt olen pettynyt kokoomukseen. Toivon varsinkin nuorison auttamista työn alkuun, ettei pudokkaita tulisi niin paljon kuin nykyisin, Tammi sanoi.

Kansanedustaja James Hirvisaaren avustajan Helena Erosen osakseen saama ryöpytys hihamerkkikirjoituksista ei vetänyt hattulalaisia perussuomalaisia vakaviksi.

– Luin alkuperäisen tekstin ja otin sen huumorilla. Kyllä politiikassakin pitää hurttia huumoria olla ja pitää ostata nauraa myös itselle, sanoi Kaskela. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic