Kanta-Häme

Hattulan pyöräilyrata valmistuu kesäkuuksi

BMX-pyöräilyn harrastajat saavat oman harjoitusradan Parolaan kesällä. Uusi pyöräilyrata on samalla lasten ja nuorten lähiliikuntapaikka, jota voivat käyttää muutkin kuin BMX-pyöräilijät.

– Samalla tontilla on jo muitakin liikuntapaikkoja kuten rullalautailualue, muistuttaa Hattulan ts. liikuntasihteeri Lauriina Aninko.

Aninko lupaa, että radalle saa polkaista pyöräilemään muillakin kuin varsinaisilla BMX-pyörillä, mutta ajoväylineen ja esteineen rata on suunniteltu nimenomaan BMX-harrastajien toiveiden mukaisesti.

Pyöräilyradan rakentamistyöt ovat parhaillaan käynnissä nuorisotalo Nurtsin ja Hattulantien välisellä alueella. Radan koko on 20 x 40 metriä.

– Rata valmistuu kesäkuuksi ja sen avajaiset ovat Hattula-viikolla, Lauriina Aninko selvittää.

Radan rakentamista on vauhdittanut osaltaan harraste- ja kilpapyöräseura Tawast Cycling Club. Yhdistys ehdotti radan rakentamista, sillä vastaavaa harjoituspaikkaa ei Hämeenlinnan tai Hattulan alueella ole.

Hauholle tosin valmistuu heinäkuussa yhtenäiskoulun lähelle skeittiparkki, joka sopii skeittaajien lisäksi myös BMX-pyöräilijöille. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic