fbpx
Kanta-Häme Hattula

Hattulan rakennuttamispäällikkö siirtyi puoleksi vuodeksi Janakkalan palvelukseen

Hattulan on ratkaistava pian, kuka ottaa vetovastuun yhteiskouluhankkeesta.

Parolan yhteiskoulun rakentamisprosessiin on tullut uusi mutka, sillä rakennuttamispäällikkö Liisa Jokinen on jäänyt Hattulasta puolen vuoden toimivapaalle. Nyt kunnassa ei ole siis henkilöä, joka vastaisi koulurakentamisesta tai muustakaan rakennustoiminnasta.

– Ensi viikolla neuvottelemme siitä, kuka tai mikä taho ottaa vastuun vetovastuun rakentamisesta ja kilpailuttamisesta, vs. kunnanjohtaja Pekka Järvi sanoo.

Hän huomauttaa, että aikakapeikko on nyt sellainen, että kunnassa todennäköisesti päädytään ostamaan tämä tehtävä ulkopuoliselta toimijalta. Tointa siis tuskin täytetään väliaikaisesti.

Moduulikoulu kahdessa vaiheessa

Hattulan valtuusto päätti viime viikolla, että Parolan yhteiskoulun uudisrakennus toteutetaan tilaelementeistä kahdessa vaiheessa.

Ykkösvaiheen koko on noin 1 100 neliötä ja hinta-arvio noin 3,3 miljoonaa euroa. Tavoitteeksi on asetettu, että ykkösvaihe olisi pystyssä jo ennen ensi lukuvuoden alkua.

– Kävimme tällä viikolla tutustumassa tilaelementeistä rakennettuun kouluun Askolan Monninkylässä. Koulu oli rakennettu puuelementeistä, ja se tuntuisi hyvältä ratkaisulta Hattulaankin, Jär vi sanoo.

Monninkylänkin koulu on rakennettu kahdessa osassa, ja elementit oli tilattu kahdelta eri talotehtaalta.

Puuelementtikoulu koottaisiin noin 80 neliömetrin kokoisista moduuleista. Ne taas tehdään täysin kuivissa tiloissa.

Jokinen siirtyi Janakkalan kouluhankkeeseen

Rakennuttamispäällikkö Liisa Jokinen käyttää toimivapaansa työskentelemällä rakennuttamisinsinöörinä Janakkalan kunnan koulukeskushankkeessa.

Janakkala on Jokiselle hyvin tuttu ennestään, sillä ennen Hattulaa hän työskenteli pitkään Janakkalan kunnan rakennuttajana. HäSa

Menot