Kanta-Häme

Hattulan satamayrittäjän sopimukseen pieni muutos – Pappilanniemen rannan vuokraamisesta vihdoin päätös

Pappilanniemen venesatama-asia nostettiin Hattulassa käsittelyyn vielä kerran.

Venesatama-alueen vuokraaminen yrittäjälle Pappilanniemestä nostettiin Hattulassa käsiteltäväksi vielä kerran. Hattulan kunnanhallitus teki ehdotettuun vuokrasopimukseen yhden muutoksen.

Vuokrasopimuksesta nimittäin poistetaan kohta, joka antaisi Laertes oy:lle oikeuden käyttää myös vuokrattavan alueen vieressä sijaitsevaa ranta-aluetta.

Muuten kunnanhallitus hyväksyi viime kokouksessaan vuokrasopimuksen samansisältöisenä kuin tekninen lautakunta syyskuun alkupuolella ja ensimmäisen kerran jo helmikuussa.

30 vuoden vuokrasopimus

Hattulan kunta vuokraa siis Laertes oy:lle noin 7 000 neliön määräalat Pappilanniemen ranta-alueelta, joka sijaitsee kunnan omistamien Pappilanniemen rakennusten lähellä. Pappilanniemessä toimii nykyään muun muassa kunnanvirasto.

Vuokrasopimus laaditaan 30 vuodeksi. Elinkustannusindeksiin sidottu vuosivuokra on aluksi 1800 euroa.

Määräalat lohkotaan omaksi tilakseen, ja lohkomiskustannuksista vastaa Laertes.

Yritys suunnittelee alueelle venelaiturin rakentamista ja soutuveneiden maallevetopaikkoja.

Muuta sopivaa paikkaa ei löydetty

Asia on ollut esillä Hattulassa helmikuusta lähtien.  Tekninen lautakunta teki tuolloin ensimmäisen kerran vuokrauspäätöksen, mutta kunnanhallitus käytti otto-oikeuttaan ja kehotti teknistä lautakuntaa etsimään jonkin muun paikan vuokra-alueeksi.

Muuta sopivaa ranta-aluetta ei kuitenkaan löytynyt, joten tekninen lautakunta teki uuden vuokraamispäätöksen syyskuussa.

Viime kokouksessa kunnanhallituksen puheenjohtaja käytti vielä otto-oikeuttaan lautakunnan päätökseen. Kunnanjohtajan päätösesitys oli silti, että alue vuokrataan, koska muuta sopivaa paikkaa ei kunnalla ole.

Ja näin kunnanhallitus siis päättikin. Päätös ei ollut kuitenkaan yksimielinen, sillä Pentti Pietilä (kesk.) jätti siitä eriävän mielipiteen.

Hän oli esittänyt kokoukselle, ettei kunta vuokraisi määräalaa, vaan tekisi itse laiturin, ja että Pappilanniemen kaavoitus olisi selvitettävä kokonaisuudessaan.

Pietilän ehdotus jäi vaille kannatusta. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic