Kanta-Häme

Hattulan seurakunta keskittää kirkonkirjat Tampereelle – Taustalla Kirkkohallituksen linjaus

Kirkkovaltuusto päätti myös veroprosentin pitämisestä 1,5:ssä.
Hattulan Pyhän Ristin kirkon seinää. Kuva: Katariina Filppula

Hattulan kirkkovaltuusto on päättänyt siirtää seurakunnan kirkonkirjat Tampereelle.

Kirkkohallituksen täysistunto linjasi viime vuoden joulukuussa, että vuoden 2022 alusta lukien kirkonkirjojenpidon tehtävien ja väestökirjanpitoon liittyvien toimintojen tulee olla keskitettyinä aluekeskusrekistereiden tehtäviksi.

Keskittäminen tarkoittaa, että yksittäisissä seurakunnissa ei vuoden 2021 jälkeen enää hoideta lakisääteisiin väestökirjanpitoon ja kirkollisiin toimituksiin liittyviä viranomaistehtäviä, vaan virkatodistukset, sukuselvitykset sekä henkilörekisteröinnit tehdään alueellisissa keskusrekistereissä.

Hämeenlinnan rovastikunnan kirkkoherrojen ja talousjohdon tapaamisessa toukokuussa 2019 todettiin, ettei Kanta-Hämeen omalle aluekeskusrekisterille ole riittävää jäsenpohjaa.  Alueen seurakunnat hoitavat kukin liittymisensä Tampereen aluekeskusrekisteriin määräaikaan mennessä.

Kirkkovaltuusto päätti maanantaina, että Hattulan seurakunta liittyy Tampereen aluekeskusrekisteriin ensi vuoden alussa. Päätöksellä ei ole vaikutusta henkilöresursseihin.

Kirkollisvero pysyy ennallaan

Kirkollisvero pysyy Hattulassa ensi vuonna 1,5 prosentissa. Kirkkovaltuusto päätti tästäkin maanantaisessa kokouksessaan.

Tämänsuuruinen vero on seurakunnan tiedotteen mukaan alhaisin samankokoisista seurakunnista muodostetussa vertailuryhmässä.

Taso on maltillinen myös valtakunnallisesti, sillä kirkon tuloveroprosentti on tänä vuonna ollut keskimäärin 1,68. HäSa