Kanta-Häme

Hattulan taloushallintoa mietitään uusiksi

Hattulassa joudutaan miettimään uusiksi kunnan taloushallinnon järjestelyjä. Reilut kaksi vuotta kunnan talousjohtajana toiminut Petri Lätti siirtyy toukokuun alussa vastaavaan virkaan Pirkkalaan.

Hattulan kamreerin virka taas on jo päätetty lakkauttaa lokakuun alusta alkaen, sillä Helena Ala-Kotila on siirtymässä eläkkeelle.

Hattulan kunnanhallitus käsittelee Lätin eronpyyntöä ja syntynyttä tilannetta kokouksessaan maanantaina.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö ehdottaa hallitukselle, että talousjohtajan virka lakkautettaisiin toukokuun alusta lukien ja sen tilalle perustettaisiin uusi talous- ja henkilöstöjohtajan virka. Lopullisesti viran lakkauttamisesta ja uuden perustamisesta päättää valtuusto.

Kamreerin tehtäviin on Hattulassa kuulunut myös toimiminen kunnan palkka- ja eläkeasiamiehenä. Muun muassa nämä tehtävät siirrettäisiin uudelle talous- ja henkilöstöjohtajalle.

Hattulaan perustettiin talousjohtajan virka vuoden 2011 alussa, ja Petri Lätti on hoitanut sitä siitä lähtien. Hän kertoo viihtyneensä hyvin Hattulassa. Pirkkalaan häntä houkutteli kiinnostava työkokonaisuus ja se, että hän asuu perheineen paikkakunnalla.

Helena Ala-Kotila taas on työskennellyt Hattulassa vuoden 1974 loppupuolelta alkaen. Hänet valittiin tuolloin kunnan taloussihteeriksi. (HäSa)