Kanta-Häme

Hattulan valtuusto ei myöntänyt eroa Kortesaarelle

Hattulan valtuustossa käytiin läpi sangen erikoinen episodi, kun valtuusto käsitteli tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Matti Kortesaaren (kesk.) eronpyyntöä. Kortesaari on pyytänyt eroa tehtävästään kokemansa luottamuspulan takia, ja kunnanhallitus esitti, että koko lautakunta erotettaisiin ja samalla asetettaisiin valiokunta valmistelemaan uuden tarkastuslautakunnan valintaa.
 
Moni valtuutettu kummasteli sitä, miksi koko lautakunta pitäisi erottaa puheenjohtajan eronpyynnön takia. Samoin ihmeteltiin sitäkin, miksi Kortesaari haluaa eroon tehtävästä vain puolen vuoden kokemuksen jälkeen.
 
Keskustelussa kävi ilmi, että keskustan ryhmäkokouksessa alkuviikolla asiaa oli puitu pitkään. Kokouksessa Kortesaari oli ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan tehtävässä, jos valtuusto niin tahtoo.
 
Keskustelun ja neuvottelutauon jälkeen valtuusto hyväksyi yksimielisesti tarkastuslautakunnan puheenjohtajana aiemmin toimineen Hellevi Luopajärven (sd.) ehdotuksen, jonka mukaan Kortesaarelle ei myönnetä eroa. Luopajärvi myös esitti, että valtuusto kuitenkin nimeää valiokunnan selvittämään, mistä asia kiikastaa ja voiko tarkastuslautakunta jatkaa toimintaansa.
 
Näin tehtiin, ja valiokuntaan nimettiin Risto Anttila (kok., pj.), Matti Hämäläinen (sd., vpj.), Pirkko Lokinperä (kesk.), Ari Sarusto (ps.) ja Mari Monto (vihr.).
 
Tarkastuslautakunnan jäsenistä paikalla kokouksessa oli vain varavaltuutettu Jaana Laine (ps.), ja hän jääväsi itsensä asian käsittelyn ajaksi.
 

Päivän lehti

20.1.2020