Kanta-Häme

Hattulan valtuusto päättää koulun paikasta ensi viikolla – Taustalla on neljä erilaista ehdotusta

Kaksi lautakuntaa ja kunnanhallitus ovat ehdottaneet eri paikkoja.
Juteinikeskuksen tienoo on kunnanhallituksen esitys uudeksi yhteiskoulun paikaksi. Muitakin ehdotuksia on kuitenkin esitetty.

Parolan uusien koulutilojen paikasta tehdään päätös ensi viikolla. Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto arvelee, että valtuusto äänestää asiasta.

– Uskon että tulee äänestys, koska toimielimet ovat tehneet kolme erilaista ehdotusta. Jokainen toimielin, joka on asiaa käsitellyt, on esittänyt eri tavalla.

Koivisto puhui asiasta vieraillessaan Kunnanjohto kylässä -kierroksen yhteydessä Vanamajalla tiistai-iltana.

Valtuuston kokouksessa esityksenä on kunnanhallituksen kanta, jonka mukaan koulutilat rakennettaisiin Juteinin koulun läheisyyteen.

Aiemmin tekninen lautakunta oli esittänyt, että sijoituspaikkana olisi Parolan koulun opettajien paikoitusalue. Sivistyslautakunta puolestaan esitti, että uudet tilat rakennetaan nykyisen yhteiskoulun viereiselle metsätontille.

Alkuperäisenä sivistysjohtajan esityksenä puolestaan oli, että uusia tiloja rakennettaisiin kahteen paikkaan, sekä Juteinin että Parolan koulujen lähistölle. Myös kunnanjohtaja esitti tätä vaihtoehtoa kunnanhallitukselle.

Uudet koulutilat korvaavat nykyisen yhteiskoulurakennuksen, joka olisi perusteellisen remontin tarpeessa, ja lisäksi siellä on kärsitty huonosta sisäilmasta.

Tulevien uudistilojen käyttöä ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa sidottu yläkouluun tai lukioon, Koivisto sanoo.


Juttua on muokattu kello 17.47 Katariina Koiviston huomautuksella, että uusien tilojen käyttöä ei tässä vaiheessa sidota minkään tietyn kouluasteen käyttöön.

 

 

Päivän lehti

25.1.2020