Kanta-Häme Hattula

Hattulan valtuusto päättää säästöistä maaliskuussa – Mahdollisia kohteita listataan parhaillaan

Parhaillaan kootaan esityksiä mahdollisista kohteista, toimikunta käsittelee listaa kahden viikon kuluttua.
Hattula etsii säästöjä tiheällä kammalla. Kuvassa kunnanjohtaja Katariina Koivisto ja henkilöstöjohtaja Annu Kalliaisenaho marraskuisessa budjetti-infossa.

Hattulassa kootaan parhaillaan listaa kunnan säästökohteista.

Toimialajohtajat antavat esityksensä oman alueensa mahdollisista toiminnallisista ja rakenteellisista muutoksista niin, että talouden tasapainottamistoimikunta pääsee käsittelemään niitä kahden viikon kuluttua.

– Listauksen yhteydessä on myös mukana vaikutusanalyysi kustakin toimenpiteestä, kertoo kunnanjohtaja Katariina Koivisto.

Toimikunta kokoontuu 21. tammikuuta alkaen, ja aikaa listan käsittelylle on varattu kolme päivää.

– Toimikunta valitsee listauksesta sellaiset asiat, joita aletaan viedä eteenpäin ja siinä vaiheessa myös kerrotaan listan sisällöstä. Sitä ennen sen julkistaminen on turhaa, sillä siinä on mukana paljon sellaista, mikä ei kuitenkaan toteudu, Koivisto sanoo.

Kunnanhallitus käsittelee toimikunnan esitystä kokouksessaan helmikuussa ja valtuustoon säästöt tulevat maaliskuun 6. päivä.

Hattulassa päätettiin marraskuussa nimetä toimikunta, jonka tehtävänä on etsiä toiminnallisia ja rakenteellisia säätöjä. Julkisuuteen on kerrottu, että kaikkia kunnan palveluita ja toimintoja tarkastellaan tässä yhteydessä.

Tasapainotustyö liittyy muun muassa heikentyneeseen verotuloarvioon, joka paljastui marraskuussa, kun verohallinto ilmoitti arvioineensa kuntien viime vuoden verotulot liian suuriksi.

Kunnanhallitus esitti muuttuneen tilanteen takia verojen korotusta, mutta tähän valtuusto ei suostunut.

Hattulan tämän vuoden budjettia muokattiin jo viime vuoden lopulla niin, että menoista karsittiin 160 000 euroa. Tämän ansiosta budjetti on nyt 260 000 euroa ylijäämäinen, mutta kunnanhallituksen keväällä asettama raami oli puolen miljoonan euron ylijäämä.

– Siihen pyritään edelleen, vaikka välttämättä siihen ei tänä vuonna aivan päästä. Taloussuunnitelman vuosille se on myös yhä tavoitteena, Koivisto sanoo. HÄSA