Kanta-Häme

Hattulan valtuusto palautti alkajaisiksi katuvalojen vaihdon uuteen valmisteluun

Hattulassa ennakkoon sovittu puolueiden välinen luottamuspaikkojen jako sujui täysin käsikirjoituksen mukaan.

Kaikki valtuustoryhmät olivat allekirjoittaneet asiaa koskevan sopimuksen, joten valtuuston puheenjohtajaksi valittu Ville Myllymäki (sd.) pääsi lukemaan kunkin luottamuselimen nimilistat läpi.

Myllymäki on valtuuston puheenjohtajana ensikertalainen, samoin kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittu Matti Puotila (kok.). Puotila on sen sijaan toiminut aiemmin eli 1980- ja 1990-luvuilla pitkään valtuuston puheenjohtajana.

 

Uuden valtuuston listalla oli muutama muukin asia järjestäytymisen lisäksi. Eniten huomiota sai kunnan katulamppujen vaihto ledeiksi. Vaihdettavia valaisimia on noin 1 300, ja niistä oli pyydetty tarjoukset 22. toukokuuta mennessä.

Vanha kunnanhallitus esitti valtuustolle, että se hyväksyisi edullisimman eli noin 400 000 euron suuruisen tarjouksen, jonka oli tehnyt maalahtelainen PAV Oy Ab / Pohjanmaan Antenni ja Valaistus oy.

Pentti Pietilä (kesk.) oli jättänyt hallituksessa päätökseen eriävän mielipiteen, ja valtuuston kokouksessa hän esitti asian palauttamista uuteen valmisteluun.

Esitystä kannattivat Matti Puotila, Seppo Kopra (kesk.), Ari Sarusto (ps.) ja Seppo Söderlund (ps.). Puotila huomautti, että kyseessä saattaa olla kuluvan vuoden suurin investointi. Ritva Viitala (kesk.) puolusti kunnanhallituksen esitystä, jonka mukaan valaistuksen uusiminen maksaa itsensä vähitellen takaisin.

Äänestyksessä päätettiin lukemin 30-4 palauttaa asia uudelleen valmisteluun, ja samalla uudet päättäjät voivat perehtyä tarjouksiin ja kokonaisuuteen. Hankkeelle on varattu rahat tämän vuoden budjettiin.

 

Hattulan valtuusto alkaa tästä lähtien kokoontua maanantaisin, kuten monet muutkin seudun kuntien valtuustot. Aiempi kokouspäivä on ollut keskiviikko.

Uusi valtuusto kokoontuu seuraavan kerran vielä kesäkuussa heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina, jolloin asialistalla pitäisi olla ainakin uuden kunnanjohtajan valinta sekä tilinpäätös.

Kumpaakaan asiaa ei käsitelty järjestäytymiskokouksessa lainkaan.

Kari Ventola (kok.) teki kokouksessa aloitteen valtuuston kokousten välittämisestä suorana nettiin.

Mari Monto (vihr.) piti uudelle valtuustolle tsemppauspuheenvuoron ja muistutti, että he ovat viime kädessä vastuussa kuntalaisille kunnan strategian ja arvojen toteutumisesta arjessa. 

Mainos