Kanta-Häme

Hattulan valtuuston kevätkausi päätettiin aplodeihin

Hattulan valtuusto hyväksyi kevätkauden viimeisessä kokouksessaan viime vuoden tilinpäätöksen. Tilikauden tulos oli 1,8 miljoonaa euroa miinuksella.

Tästä asiasta käytti puheenvuoron vain kaksi valtuutettua: keskustan Matti Kortesaari ja perussuomalaisten varavaltuutettu Jaana Laine. Laine on myös tarkastuslautakunnan jäsen.

Missä mättää?

Kumpikin kiinnitti huomiota siihen, kuinka paljon Hattula odotti saavansa Kotirinteen asuinalueen tonteista – ja kuinka vähäiseksi rahavirta loppujen lopuksi jäi.

– Tonteista odotettiin 1,8 miljoonaa euroa, ja toteutuma oli 85 000 euroa. Missä mättää? Onko markkinointi hoidettu puolivillaisesti, Kortesaari kyseli.

Laine huomautti, että tonttiasiassa oli sorruttu ylioptimismiin.

– Varovaisuuden periaate oli totaalisesti laiminlyöty.

Laine ihmetteli myös, miksi sekä henkilöstömenot että palvelujen ostot ovat kasvaneet.

– Miksi molemmat ovat kasvaneet? Eikö näiden pitäisi olla sidoksissa toisiinsa niin, että palvelujen osto vähentää henkilöstömenoja?

Niin ikään Laine kiinnitti huomiota siihen, että perusturvalautakunta käytti viime vuonna rahaa vähemmän kuin mitä budjettiin oli merkitty.

– Onko lautakunnan budjetissa löysää?

Kiinteistöyhtiö ja Kuntapro

Laine puhui pitkään myös Parolan kerrostalosta ja kunnan vuokrataloyhtiöstä Hattula-kiinteistöt oy:stä. Hänen mukaansa kunta maksoi kerrostalon neljästä huoneistosta ylihintaa.

Lisäksi hän arvosteli sitä, että Hattula hyväksyi uuden sopimuksen, kun Seutukeskus oy Häme fuusioitui Kuntaprohon.

– Emme saaneet omaa hallituspaikkaa, ja olemme antaneet kilpailuttamisen ikuisiksi ajoiksi Kuntapron tehtäväksi.

Henkilöstökertomusta käsiteltäessä Teija Vekka-Pirhonen (kok.) kysyi, näkyvätkö siinä kannustevapaat. Kunnanjohtaja Heidi Rämö vastasi, että eivät näy, mutta lupasi parannusta asiaan tulevaisuudessa.

Mari Monto (vihr.) kaipasi valtuutettujen sidonnaisuusilmoituksia kunnan nettisivuille. Hän kertoi puhuneensa tästä asiasta jo viisi vuotta.

– Minä voin auttaa asiassa, ottakaa minuun yhteyttä, hän lupasi.

Eläkkeellelähtijälle suosionsoituksia

Vaikka keskustelu valtuustossa oli talousasioiden takia enimmäkseen negatiivissävytteistä, kokous päätettiin aplodeeraten.

Suosionosoitukset sai osakseen kokouksen sihteerinä toiminut kamreeri Helena Ala-Kotila, jolle valtuuston kokous oli viimeinen. Hän on jäämässä eläkkeelle syksyllä lomien jälkeen.

Ala-Kotila kiitti aplodeista ja totesi, että hänen työhönsä on tuonut vaihtelua se, että luottamushenkilöt vaihtuvat neljän vuoden välein. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic