Kanta-Häme Hattula

Hattulan valtuuston päätöksestä taas valitus

Valtuuston pitäisi valita keskiviikkona uudet toimialajohtajat ja uudet lautakunnat, vaikka päätöksistä on valitettu. Hallinto-oikeus ei ole kieltänyt päätösten toimeenpanoa.
Hattulan valtuusto kokoontui elokuun alussa poikkeuksellisesti Petäyksessä, koska siellä järjestettiin myös valtuustoseminaari. Valtuuston tekemästä virkapakettipäätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kuva: Esko Tuovinen
Hattulan valtuusto kokoontui elokuun alussa poikkeuksellisesti Petäyksessä, koska siellä järjestettiin myös valtuustoseminaari. Valtuuston tekemästä virkapakettipäätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kuva: Esko Tuovinen

Hattulan kiistellystä organisaatiouudistuksesta on tehty uusi valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Valitus koskee valtuuston elokuun kokouksen päätöstä, jossa uudistukseen liittyvä virkapaketti käsiteltiin uudelleen.

Valituksen ovat tehneet valtuutetut Kari Ventola (kok.), Kaj Nordenswan (kesk.) ja Ritva Viitala (kesk.), eli samat henkilöt, jotka valittivat myös valtuuston kesäkuun päätöksestä.

Kesäkuun valitus koski sekä koko organisaatiouudistusta että siihen liittyvää virkapakettia. Nyt tehty uusi valitus korvaa aiemman valituksen virkapakettiosuuden.

Uudessa valituksessa toivotaan valtuuston päätösten kumoamista kokonaan tai palauttamista uudelleen käsiteltäväksi kunnassa. Samalla toivotaan päätösten toimeenpanon kieltämistä.

Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta saadun tiedon mukaan valitusten käsittelyaikataulu ei ole vielä selvillä.

Toimeenpanokieltoa ei ole määrätty

Hattulan valtuusto saa valituksista huolimatta keskiviikkona eteensä nipun uudistukseen liittyviä päätöksiä.

Valtuuston pitäisi valita uudet toimialajohtajat ja uuden organisaation mukaiset lautakunnat. Samoin listalla on hallintosääntö, johon on tehty uudistuksen edellyttämät muutokset.

– Hallinto-oikeus ei ole määrännyt päätöksiin toimeenpanokieltoa, ja siksi tässä mennään eteenpäin, Hattulan vs. kunnanjohtaja Pekka Järvi sanoo.

Hattulassa on suunniteltu, että uusi organisaatio astuisi voimaan lokakuun alussa. Jos esimerkiksi uudet viranhaltijat eivät ehdi ottaa virkojaan vastaan, tilanne on tarkoitus hoitaa sijaisjärjestelyin.

Kelpoisuusehdot muuttuivat

Elokuun valtuuston päätöksestä tehdyssä valituksessa vedotaan aiempien valitusten tapaan useisiin menettelyvirheisiin, joita organisaatiouudistuksen valmistelussa on valittajien mukaan tehty.

Uutena perusteluna mukana on se, että toimialajohtajien virkojen kelpoisuusvaatimuksia muutettiin elokuun kokouksessa aiemmasta.

Kesäkuussa valtuusto päätti, että elinvoimajohtajan ja hyvinvointijohtajan virkaan vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto. Elokuussa kelpoisuusvaatimuksena oli soveltuva korkeakoulututkinto.

Valituskirjelmän mukaan asia on kirjattu virheellisesti valmistelutekstiin ja päätösesitykseen, jolloin valtuutetut eivät välttämättä huomanneet päätökseen sisältyvää kelpoisuusvaatimusten lievennystä.

Tällöin asian valmistelu ei ole valittajien mukaan ollut avointa ja hyvän hallintotavan mukaista, joten sitä vaaditaan kumottavaksi. HÄSA

Lue myösTaas uusi käänne Hattulan kuumentuneessa kuntapolitiikassa: Valtuuston päätöksistä kaksi valitusta oikeuteen (14.7.2020)

Hattulan kunnanhallitus nimesi ehdokkaansa toimialajohtajiksi, valtuusto tekee valinnat ensi viikolla (3.9.2020)

 

Organisaatiouudistus

Hattulassa on tarkoitus vähentää lautakuntien määrää ja perustaa niiden alaisuuteen jaostoja.

Uudessa hallintomallissa on kaksi toimialajohtajaa eli hyvinvointijohtaja ja elinvoimajohtaja.

Nykyiset perusturva-, sivistys-, rakennus- ja tekninen lautakunta sekä elinvoimajaosto lakkautetaan.

Tilalle perustetaan hyvinvointilautakunta ja sen alaisuuteen varhaiskasvatus-, perusopetus- ja perusturvajaostot.

Elinvoimalautakunnan alaisuuteen tulee viranomaisjaosto ja maankäyttöjaosto.

Valtuuston on määrä keskiviikkona valita uudet toimialajohtajat ja lautakunnat.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic