Kanta-Häme

Hattulan verotulot kasvussa

Hattulan taloudella menee nyt paremmin kuin vuosi sitten. Kunnan saamat verotulot olivat tammi-syyskuun aikana 685 000 euroa suuremmat kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Kasvua oli 2,2 prosenttia.

Verohallinnon tuoreimman ennusteen mukaan Hattulan kunnan koko vuoden verokertymä on 35,5 miljoonaa euroa, joka on 653 000 euroa enemmän kuin talousarviossa ennakoitiin.

Entistä enemmän plussalle

Kunnanhallitus käsitteli talousarvion toteutumisvertailua maanantaina. Lisäksi se päätti omalta osaltaan talousarviomuutoksista, jotka olivat myönteisiä kunnan talouden kannalta.

Käyttötalousmuutokset parantavat kunnan tulosta runsaalla puolella miljoonalla eurolla talousarvioon verrattuna. Niiden jälkeen tilikauden tulos nousee 950 000 euroon.

Lisäksi investointimäärärahamuutokset vähentävät investointimenoja 900 000 euroa. Bruttoinvestointimenot laskevat siten 4,5 miljoonaan euroon.

Investointimenojen säästö muodostuu siitä, että Juteinikeskuksen (tulevan koulun) rakentamiseen menee tänä vuonna rahaa 2,1 miljoonaa euroa, mikä on 900 000 euroa arvioitua vähemmän.

Myös Tuulia-koti-investointiin menee tänä vuonna ennalta arvioitua vähemmän rahaa. Toteutuma on vain 5 000 euroa, vaikka investointia varten oli varattu puoli miljoonaa euroa.

Kunta ei rakennuta itse Tuulia-kodin laajennusta, vaan kunnasta tulee Artun Hoiva-asuntojen vuokralainen.

Hamkille puoli miljoonaa

Yksi lisäyskin investointeihin tulee, sillä kunta joutuu sijoittamaan puoli miljoonaa euroa Hamk-osakeyhtiöön.

Kun investoinnit ovat kaiken kaikkiaan vähentyneet, kunnan korkokulutkin laskevat tänä vuonna arviolta 200 000 euroa arvioituun verrattuna.

Talousarviomuutoksista päättää lopullisesti valtuusto. (HäSa)