fbpx
Kanta-Häme Hattula

Hattulan vuoden yrittäjä korjaa trukkeja ja erilaisia työkoneita Parolassa – "Trukkihuoltotoiminta aloitettiin ihan nollasta"

Ilpo Turkki aloitti trukkihuollot nollasta vuonna 2014.
Ilpo Turkki ei sinänsä halua puhua kilpailutilanteesta vaan kollegoista, kun saman alan yrityksiä löytyy omalta seudultakin. Kuva: Pasi Nuutinen
Ilpo Turkki ei sinänsä halua puhua kilpailutilanteesta vaan kollegoista, kun saman alan yrityksiä löytyy omalta seudultakin. Kuva: Pasi Nuutinen

Hattulan vuoden yrittäjäksi 2021 on valittu Hämeen Trukkihuolto oy:n yrittäjä Ilpo Turkki.

Hämeen Trukkihuolto huoltaa ja korjaa trukkeja sekä erilaisia työkoneita. Lisäksi palveluihin kuuluu uusien sekä käytettyjen trukkien, varaosien ja renkaiden sekä lisälaitteiden myynti.

Oma huoltohalli sijaitsee Parolassa, mutta pääsääntöisesti koneiden huolto hoidetaan asiakkaan luona.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto kasvoi peräti 40 prosenttia. Yrittäjä Ilpo Turkki kertoo, että huoltopalvelun ohella konekauppa ja vuokraus sekä varaosa-, lisälaite- ja tarvikemyynnin osuus kasvaa koko ajan merkittävämmäksi.

Ilpo Turkin yrittäjyys alkoi hänen isänsä Tapion vuonna 2002 perustaman kuljetusyrityksen, Mervi Trans oy:n pohjalta.

Turkki oli tehnyt trukkialan töitä jo aikaisemminkin ja sai ajatuksen omasta yrityksestä. Halli oli jo olemassa omalla tilalla, joten kohtuullisen pienillä laite-, työkalu- ja autohankinnoilla päästiin alkuun.

– Lunastin isältäni vakaalla pohjalla olevan yrityksen osakekannan ja nimi muutettiin Hämeen Trukkihuolto oy:ksi vuonna 2014. Trukkihuoltotoiminta aloitettiin ihan nollasta.

Veli ja avopuoliso mukana yrityksessä

Hämeen Trukkihuollon asiakkaita ovat pääasiallisesti teollisuusyritykset. Asiakaskuntaa löytyy hyvin maakunnasta ja muutamassa vuodessa on hankittu kohtalaisen hyvä tunnettavuus.

Yrityksessä työskentelee myös yrittäjän veli Jukka ja osa-aikaisesti Ilpo Turkin avopuoliso Emilia.

Huollettavia trukkeja on laaja skaala pienistä käsikäyttöisistä nostimista isoihin ulkona ajettaviin trukkeihin.

Omalla, jo useamman sukupolven asuttamalla kotitilalla ja hallissa on hyvä yrittää. Kotipaikalla saa työskennellä rauhassa, sijainti on hyvä ja yrityksen toimintaa on helppo organisoida.

Hattulan vuoden yrittäjän palkinto luovutettiin Ilpo Turkille Hattulan Yrittäjien vuosikokouksessa tiistaina. HäSa

Menot