Kanta-Häme

Hattulassa halutaan pitää 35-paikkainen valtuusto

Hattulassa mietitään uuden kunnan linjauksia samaan tapaan kuin esimerkiksi Hämeenlinnassa. Sote-uudistus vaikuttaa toteutuessaan myös kuntien hallintoon, kun iso osa kuntien nykyisestä toiminnasta siirtyy maakunnille.

Hattulassa on järjestetty kaksipäiväinen valtuustoseminaari, jossa pohdittiin esimerkiksi uutta hallintosääntöä.

– Uuden kuntalain mukaisesti on pohdittava valtuuston kokoa, lautakuntarakennetta ja niiden kokoa ja koko kunnan toiminnan järjestämistä. Valtuustosta tarkoitus on tehdä linjaus vielä kesäkuun kokouksessa, mutta muuten työ jatkuu syksyllä, sanoo kunnanjohtaja Lauri Inna.

Kuntalain mukaan Hattulan kokoisen kunnan valtuustossa on oltava vähintään 27 valtuutettua. Kunta voi päättää myös isommasta määrästä, ja Innan mukaan Hattulassa vahvoilla on nykyinen valtuutettujen määrä eli 35.

Myös sotea seminaarissa käsiteltiin, ja varsinkin palveluiden turvaamista Hattulassa jatkossakin. Perusterveydenhuollon palvelut järjestää tällä hetkellä Pihlajalinna, mutta sen kanssa solmittu sopimus päättyy keväällä 2018.

– Tämä on yksi niistä asioista, jotka vaativat nopeaa toimintaa. Olemme mukana maakunnallisessa Oma Häme -hankkeessa, ja näkökulmamme on sellainen, että kaikki mitä Hattulassa tehdään, palvelee myös maakuntaa, Inna sanoo.

Seminaarissa käytiin läpi myös taloutta, maankäyttöä ja rakentamista sekä esimerkiksi Merven teollisuusalueen kehittämistä. Inna sanoo, että seminaari oli hänelle uutena kunnanjohtajana hyvä tapa tutustua päättäjien ajatuksiin kuntastrategiasta.

– Nykyinen strategia antaa hyvät työkalut, mutta lisäksi tarvitaan konkreettisia lähiajan virstanpylväitä. HÄSA

Päivän lehti

5.7.2020