Kanta-Häme

Hattulassa korotetaan kuntapäättäjien palkkioita

Hattulassa korotetaan luottamushenkilöille maksettavia palkkioita valtuustokauden loppumetreillä. Muutos astuu voimaan ensi vuoden alussa, jolloin myös uusi valtuustokausi käynnistyy.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) kertoo, että yksi kimmoke korotuksiin oli alkusyksystä julkaistu Hämeen Sanomien juttu, jossa vertailtiin Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan maksamia palkkioita.

– Siitähän kävi ilmi, että meillä palkkiot ovat pienemmät kuin esimerkiksi Janakkalassa ja huomattavasti pienemmät kuin kaupungissa, Tuomola kertoo.

Kunnanhallituksen jäsenet ovat myös arvioineet, että nykyiset palkkiot ovat pienet verrattuna luottamustoimen vaatimaan työmäärään.

– Aluksi ajattelimme, että uusi valtuusto saa nostaa palkkioita, mutta sitten päädyimme siihen, että meidän on helpompi tehdä se viime töiksemme nyt kauden päättyessä. Muuten se olisi saattanut taas lykkääntyä, Jouko Tuomola sanoo.

Palkkiota maksetaan valtuutetuille, kunnanhallituksen ja lautakuntien jäsenille sekä muiden kunnallisten toimielinten jäsenille. Kunnanhallitus käsitteli palkkiosääntöä maanantaina ja ehdottaa valtuustolle sen hyväksymistä.

Valtuutettujen ja kunnanhallituksen jäsenten palkkio nousee esityksen mukaan 85 euroon kokousta kohden (nykyisin 66 euroa) ja lautakuntien jäsenten 65 euroon (nyt 55 euroa). Toimielimen puheenjohtajan kokouspalkkio maksetaan 50 prosentilla korotettuna.

Valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajille maksetaan lisäksi erillinen vuosipalkkio. Valtuuston puheenjohtajan palkkioksi ehdotetaan 1750 euroa (nyt 1340 euroa) ja kunnanhallituksen puheenjohtajan palkkioksi 2600 euroa (nyt 2010 euroa).

Hattulan kunnan palkkiosääntöä on muutettu viimeksi vuonna 2008 ja uusi palkkiosääntö astui voimaan vuoden 2009 alussa. (HäSa)

 

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic