Kanta-Häme Hattula

Työskentelyilmapiirin parantamista pohditaan Hattulassa, työsuojeluilmoituksista selvitys helmikuussa

Hattulassa kunnanhallitus ja johtoryhmä istuvat alas pohtimaan työskentelyilmapiirin parantamista.

Hattulassa valtuusto merkitsi maanantaina tiedokseen kahden johtavan viranhaltijan tekemät työsuojeluilmoitukset. Ilmoituksen ovat tehneet tekninen johtaja Juha Prittinen ja sivistysjohtaja Jari Wihersaari viime kesäkuussa, ja ne kohdistuvat kunnanhallitukseen.

Huonoa työilmapiiriä ja kiusaamisepäilyjä on kuitenkin käsitelty kunnassa jo aiemmin. Siksi valtuusto päätti samalla, että kunnanhallitus velvoitetaan tuomaan tiedoksi kaikki kunnassa tehdyt työsuojeluilmoitukset ja niiden käsittelyn vuosilta 2017-2019.

Kunnanjohtaja Katariina Koiviston mukaan asia pitäisi saada eteenpäin helmikuussa. Kunnanhallituksella on etukäteen sovitun listan mukaan kokouksia helmikuussa joka viikko. Seuraava valtuuston kokous on keskiviikkona 19. helmikuuta.

Hattulan valtuustossa käytettiin maanantaina useita puheenvuoroja, joissa oltiin huolestuneita poliittisen ja virkamiesjohdon eripurasta ja tulehtuneesta työilmapiiristä.

Koiviston mukaan maanantaina sovittiin, että kunnanhallitus ja johtoryhmä istuvat yhdessä alas pohtimaan toimenpiteitä, joilla ilmapiiri paranisi ja molemminpuolinen luottamus saataisiin palautettua. HÄSA

Lisää aiheesta: Hattulan työsuojelukiistassa otettiin aikalisä, valtuusto haluaa selvityksen ilmapiiriongelmista pitemmältä ajalta

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic