Kanta-Häme

Hattulassa kysytään, onks Harria näkyny

Hattulan harrastajateatteri tekee kevään uutuusnäytelmänsä, Harrin, myötä paluun kotimaisemiin. Viimevuotisessa näytelmässä seikkailtiin Englannissa, mutta nyt mukana ovat vanhemmista näytelmistä tutut paikat ja henkilöt, kuten Hattulan kartano ja Pizzeria Mussolini sekä komisario Mäyrä.

Harri pohjautuu Mary Chasen 1940-luvulla kirjoittamaan näytelmään ja sen perusteella tehtyyn elokuvaan Harvey. Näytelmän ohjaaja Jari Kelho on suomentanut tekstin sekä muokannut sitä ja lisännyt omiaan niin, että lopputulos on harrastajateatterin tyyliin sopiva farssi.

Näytelmä on siitä erikoinen, ettei sen pääosan esittäjää näe kukaan. Tai ehkä sittenkin jotkut näkevät, kuten Eero Snikkebö ja hänen sisarensa Veera Mähönen.

Mukana häärää paikallisia yrittäjiä sekä esimerkiksi Lepokoti Lobotomian asiatuntevaa henkilökuntaa.

Aiempien vuosien tapaan näytelmä on toteutettu puhtaasti harrastajavoimin. Kulloisenkin näytelmän valitsee ohjaaja, joka huolehtii ydinjäsenistön kanssa lavastuksesta, puvustuksesta ja tarpeistosta.

Harria on etsitty syyskuusta alkaen Parolan Nuorisotalon Vintillä ja ensi-ilta on samassa paikassa sunnuntaina 15. maaliskuuta kello 18. Ensi-illan jälkeen näytelmää esitetään viitenä muuna sunnuntaina eli 22.3., 29.3., 5.4., 19.4. ja 26.4. myös kello 18. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic