Kanta-Häme

Hattulassa neuvottelut alkaneet tunnustellen

Hattulassa tähdätään siihen, että luottamuspaikkojen jako saadaan sovittua ennen joulua. Nimistä on tarkoitus keskustella vasta myöhemmin.

Ensi vuonna työnsä aloittavan uuden valtuuston ryhmillä oli ensimmäinen yhteinen tapaaminen viime viikon lopulla. Sen puheenjohtajana toiminut Kari Ventola (kok.) kertoo, että tilaisuudessa keskusteltiin yleisistä asioista, ei vielä konkreettisista tavoitteista.

– Tämä oli alustavaa tunnustelua. Sovimme, että kokoomusryhmä tekee seuraavaan tapaamiseen teknisen ehdotuksen paikkajaosta. Sen perusteella on helpompi jatkaa keskustelua kuin ilman mitään pohjatyötä, Ventola sanoo.

Ensimmäiseen tapaamiseen osallistui myös Hattulan uusi kunnanjohtaja Heidi Rämö, joka kertoi kunnan tulevista haasteita ja ideoista toiminnan kehittämiseksi.

Seuraavan kerran kaikkien ryhmien edustajat tapaavat torstaina 29. marraskuuta. Sitä ennen ryhmät kokoontuvat erikseen.

Keskusta ja persut voittivat

Kuluvalla valtuustokaudella kunnanhallituksen puheenjohtajuus on kokoomuksella ja valtuuston sosiaalidemokraateilla.

Uuden valtuuston suurin ryhmä on kokoomus, jolla on 10 valtuutettua. Demarit saivat uuteen valtuustoon yhdeksän valtuutettua, keskusta kahdeksan, perussuomalaiset kuusi ja kristilliset sekä vihreät kumpikin yhden.

Suurimpia voittajia Hattulan kuntavaaleissa olivat perussuomalaiset ja keskusta. Perussuomalaisilla ei ole nykyisessä valtuustossa yhtään edustajaa. Keskusta taas tuplasi valtuutettujensa määrän nykyisestä neljästä. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020