Kanta-Häme

Hattulassa on nyt oma perheneuvola

Hattulassa on nyt kuukauden ajan toiminut oma perheneuvola. Palvelun tuottaa Pihlajalinna Oy, joka huolehtii myös Hattulan avoterveydenhuollosta.

Aiemmin Hattula osti perheneuvolan palvelut Hämeenlinnasta, mutta kaupunki on joutunut supistamaan naapurikunnille myytävän palvelun määrää.

– Kaupungin tarjoama palvelu ei enää riittänyt meille, vaan kysyntää on ollut enemmän. Siksi mietimme muita ratkaisuja ja päädyimme kilpailuttamaan perheneuvolan palvelut samassa yhteydessä kuin avoterveydenhuollon, kertoo Hattulan sosiaalijohtaja Mirja Saarni.

Myös kuntalaiset ovat ehtineet reagoida palveluiden vähäisyyteen, sillä sosiaaliasiamies Satu Loipolle tuli viime vuonna 12 yhteydenottoa Hattulasta. Niistä seitsemän koski lasten ja perheiden palveluita.

Uusi perheneuvola toimii Kinnalantie 3:ssa samoissa tiloissa, missä Hattulan työterveyshuolto toimi aiemmin. Pihlajalinnan palveluvastaava Tiina Suontausta kertoo, että Hämeenlinnan perheneuvolassa oli parikymmentä hattulalaista asiakasta, jotka ovat nyt siirtyneet Hattulan perheneuvolaan.

Lisäksi uusia asiakkaita on jo tullut.

– Perheneuvolahan on sellainen palvelu, mihin ei tarvita lähetettä, vaan sinne voi ottaa itse yhteyttä, Suontausta sanoo.

Hattulan perheneuvolassa työskentelee työpari, johon kuuluu sosiaalityöntekijä ja psykologi. Sosiaalityöntekijällä on perheterapeutin koulutus. Lisäksi heillä on mahdollisuus konsultoida Pihlajalinnan psykiatrin kanssa. (HäSa)