Kanta-Häme

Hattulassa riittää ohjelmaa keskiviikosta sunnuntaihin

Hattula-päivät tarjoaa taas ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille. Luvassa on muun muassa konsertteja, tanssia, juoksua, suunnistusta, pyöräilyä, katusählyä, dekkaristeja ja jopa murhamysteerin ratkontaa.

Hattula-päivät avaa keskiviikkona Pelle Positiivin lastenkonsertti päiväkoti Viiriäisessä, ja viimeinen tapahtuma on Lepaan avoin golfkisa sunnuntaina.

Huutokauppa ja uusi pyörärata

Siihen väliin mahtuu uutuusohjelmaakin, kuten keskiviikkona järjestettävä huutokauppa, jossa voi huutaa itselleen kunnan käytöstä poistamaa tavaraa. Tarjolla on esimerkiksi toimistokalusteita sekä traktorin osia ja varusteita.

Uutta on myös BMX-pyöräilyrata, jonka avajaisia vietetään torstaina kello 18. Rata on rakennettu Parolan Nuorisotalolle, skeittialueen taakse. Sitä voi ajella omalla pyörällä, mutta avajaistilaisuudessa voi lainata myös BMX-pyöriä.

– Hämeenlinnan seudulla ei ole toista BMX-rataa. Lahdessa rata on, ja pian avataan Helsinkiin iso rata, liikuntasihteeri Lauriina Aninko kertoo.

Dekkari-ilta on järjestetty Hattula-päivien yhteydessä vuodesta 2007 lähtien. Dekkareihin keskitytään torstaina, ja sen kunniaksi dekkaristit Heleena Lönnroth, Pirkko Arhippa, Pasi Lönn ja Ritva Sarkola ovat paikalla koko päivän.

Murhaajan jäljillä

Dekkari-illan aikana kuka tahansa voi astua rikostarkastaja Susikosken suuriin saappaisiin ja ratkaista murhamysteerin. Kirjastonhoitaja on murhattu, ja kirjastosta löytyy vihjeitä tekijästä. Murhaaja paljastetaan yökirjastotapahtumassa perjantaina.

– Murhamysteeri on Hattula-päivien ohjelmassa ensimmäistä kertaa, kertoo kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Heli Roisko.

Yökirjasto järjestetään nyt toisen kerran, ja ohjelmassa on muun muassa lukuteatteria, lempikirjakaraoke ja sarjakuvavinkkausta. Poistokirjoja voi ostaa koko illan ajan, samoin vaihtotorilla voi vaihtaa taimia ja siemeniä.

Hattula-päivien ilmaiskonsertit ovat lauantaina Juteinitalon edessä. Kello 14 esiintyy rapduo JVG Helsingistä. Sen jälkeen on vuorossa Pontus J Backin gospelkonsertti.

Toripäivä ja kahdet tanssit

Lauantaina vietetään myös toripäivää, ja samassa yhteydessä on Hämeen Sanomien tähtitapahtuma. Perjantai- ja lauantai-iltana on tanssit Mierolan silta -caféssa, joka tuplaa anniskelupaikkansa ensi viikonlopun ajaksi. Sunnuntaina Mierolassa vietetään vielä lasten aamua.

Hattulan kirkossa on sunnuntaina messu, ja messun jälkeen kuuden tunnin virsimaraton.

Hattula-päivien taidenäyttelystä vastaavat Konneveden taiteilijat. Näyttely avataan keskiviikkona Nuorisotalon vintillä. (HäSa)

Hattula-päivien ohjelma on kokonaisuudessaan Hattulan kunnan nettisivulla.

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic