Kanta-Häme

Puuskainen tuuli voi aiheuttaa häiriöitä sähkönjakelussa

Hattulassa Hurttalan, Herniäisten ja Katinalan alueiden torstai-illan sähkökatkotilanne on Elenian sähkökatkokartan mukaan ohi.

Puuskainen tuuli on kaatanut puita ja aiheuttanut sähkökatkoja torstaina Suomen länsiosissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan lisää tuulta on luvassa lauantaina, jolloin Suomeen saapuu syysmyrsky.

Ilmatieteen laitos kertoo tiedotteessaan, että Britteinsaarten länsipuolella on parhaillaan kehittymässä matalapaine, joka liikkuu koilliseen. Perjantaina Pohjanmerelle saapuessaan matalapaine voimistuu myrskyksi. Suomessa tuuli on voimakkaimmillaan lauantaina, mutta heikkenee vähitellen lauantai-iltaa kohti.

Puuskatuulet voivat Ilmatieteen laitoksen mukaan yllättää maan lounaisosassa paikoin jo perjantai-iltana, kun voimakas kylmä rintama ja siihen liittyvät sade- tai ukkoskuurot saapuvat alueelle lounaasta.

– Puuskainen tuuli kaataa paikoin puita ja voi aiheuttaa ajoittain häiriöitä liikenteessä ja sähkönjakelussa, varoittaa päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.