Kanta-Häme

Hattulassa seurakuntatalon remonttia jatketaan

Hattulan seurakuntataloa ei pureta, vaan remonttia jatketaan. Seuraavaksi siirrytään kakkosvaiheeseen eli sisätöihin.

Kirkkovaltuusto päätti asiasta maanantaina äänestyksen jälkeen. Kirkkoneuvosto oli esittänyt valtuustolle talon purkamista.

– Jo ulkopuolisten töiden aikana havaittiin, että sisätilojen tuleva korjausaste on nousemassa noin 70 prosenttiin. Siltikin remontin tulos olisi epävarma. Siksi kirkkoneuvosto esitti rakennuksen purkamista, vt. kirkkoherra Virpi Järvinen sanoo.

Remontin jatkamista valtuuston kokouksessa esitti Marjatta Perkiö, ja häntä kannatti Pentti Pietilä. Äänestystulos oli 8-12.

Seurakuntatalossa on kosteusongelmia, ja useat seurakunnan työntekijät ovat altistuneet huonolle sisäilmalle. Seurakuntatalo on ollut tämän vuoden kokonaan pois käytöstä, ja henkilöstö on työskennellyt kunnalta vuokratuissa väistötiloissa Pappilanniemessä.

Seurakunnan väliaikaiset tilat ovat nykyään samassa entisessä sairaalarakennuksessa kuin kunnanvirasto.

– Ne ovat ihan toimivat toimistotilat, mutta seurakuntalaiset ovat kuitenkin kyselleet, milloin palaamme takaisin Parolaan, Järvinen sanoo.

Seurakuntalaiset ovat Järvisen mukaan myös jo ihmetelleet sitä, miksi työt seurakuntatalolla eivät edisty.

Seuraavaksi sisäremontin suunnittelu jatkuu, ja suunnitelmat menevät ensin kirkkoneuvoston ja sitten valtuuston hyväksyttäväksi.

– Toivottavasti pääsemme tarjouskilpailuvaiheeseen tämän vuoden puolella. Rakennuslupa meillä jo on, sanoo talouspäällikkö Leena Nieminen.

Seurakunnan tämän vuoden budjetissa on 1,5 miljoonaa euroa seurakuntatalon sisäremonttia varten.

Seurakuntatalo on valmistunut vuonna 1966.

– Jos tilanne ei olisi tämä, viettäisimme tänä vuonna 50-vuotisjuhlia, Virpi Järvinen huomauttaa.

Seurakuntatalon vieressä sijaitseva seurakunnan virastotalossa on niin ikään sisäilmaongelmia. Myös siihen on tehty ulkopuolisia korjauksia, mutta jatkosta ei ole vielä päätöksiä.

– Vaihtoehdot ovat korjaaminen tai myyminen, Virpi Järvinen sanoo.

Kirkkovaltuustolle annettiin maanantaina tiedoksi, että seurakunta panee Tyrvännön seurakuntakodin jälleen myyntiin.

Taloa on yritetty myydä jo pitkään, ja kaksi kertaa kaupanteko on ollut lähellä. Lopullisia kauppakirjoja ei kuitenkaan ole päästy tekemään.

– Nyt yritämme eri pohjalta kuin aiemmin, eli emme ole asettaneet etukäteen pohjahintaa. Katsotaan sitten, millaisia tarjouksia saamme, Leena Nieminen sanoo.

Hän muistuttaa, että mahdollinen kauppa menee joka tapauksessa Kirkkohallituksen hyväksyttäväksi. HäSa