Kanta-Häme

Hattulassa syötiin kilpaa hernerokkaa – Voittaja: "Tällä hetkellä on kohtuullisen seesteinen ja hyvä olo"

Hernekeiton syöntikilpailu järjestettiin lauantaina Hattulan toripäivillä.
Mies ja pokaali. Eniten kuumaa hernekeittoa kymmenminuuttisen kisan aikana söi Joonas Riihimäki. Kuva: Riku Hasari
Mies ja pokaali. Eniten kuumaa hernekeittoa kymmenminuuttisen kisan aikana söi Joonas Riihimäki. Kuva: Riku Hasari

– Halusimme, että kisa on Hattulalle uniikki. Emme tiedä, että vastaavaa kisaa olisi järjestetty missään muualla. Kun mietimme, mikä on Hattulalle ominaista, niin prikaatihan vaikuttaa täällä voimakkaasti.

Näillä sanoilla taustoitti Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen Hattulan toripäivillä tänään järjestettyä hernekeiton syöntikisaa.

Kisaan osallistui neljä kilpailijaa, joiden tuli lusikoida mahdollisimman paljon hernekeittoa kymmenen minuutin aikana.

Eniten Tyrvännön reserviläisten keittämää tuhtia hernerokkaa kauhoi Parolan Visan hallituksen puheenjohtaja Joonas Riihimäki.

Hernekeiton syöntikisaan osallistui neljä rohkeaa kisaajaa. Kuvassa Taina Peltola, Ismo Kröger, Hannu Kanerva ja Joonas Riihimäki. Kuva: Riku Hasari.

Miksi osallistuit kisaan Joonas Riihimäki?

– Sanotaan näin, että kaverit ilmoittivat. Kun oma seura järjestää kilpailun, niin totta kai tarvittiin edustaja myös omasta seurasta. Arpa lankesi minulle.

Minkälainen kisa oli, paljonko söit ja millainen kisaväline hernerokka on?

– Olisikohan pari litraa mennyt. Keitto oli todella kuumaa, mikä varmasti oli minun etuni. Kisassa näytti olevan ammattimaisempia kisaajia,  jotka olisivat varmasti pystyneet lappamaan kylmempää keittoa. Keiton kuumuus tasoitti puntteja.

Niin, kisaan osallistui myös erilaisiin syömishaasteisiin erikoistunut eläkeläistubettaja Hannu Kanerva. Hän lähti kisaan ennakkosuosikkina. Mitä arvelet syyksi, ettei hän vienyt voittoa?

– Varmaankin keiton kuumuus vaikutti hänen suoritukseensa, joten hän ei päässyt näyttämään omaa osaamistaan. Jos keitto olisi ollut kylmempää, niin tulokset voisivat olla aivan toisenlaiset.

– Luulen, että hän oli ainoa, jolla oli joku pohjatulos, jokin tilastoaika tai -määrä. Muut pöydässä istuneet eivät olleet yhtä ammattimaisesti valmistautuneita kisaan.

– Jääkiekon MM-kisoissakin oli paljon ensikertalaisia. Mutta ehkä ei kannata lähteä kuitenkaan ihan rinnastamaan tätä tapahtumaa.

Miltä keitto maistui?

– Keitto oli hyvää, se oli reserviläisten tekemää. Sitä tuossa yön olivat keitelleet. Hernekeittoa paremmasta päästä.

Miltä nyt tuntuu, enkä tarkoita voittoa?

– Koska keitto oli niin kuumaa, sitä ei ehtinyt syödä niin paljon. Tällä hetkellä on kohtuullisen seesteinen ja hyvä olo. En tiedä, täytyykö illalla vielä jotain syödä.

Mitä voitit palkinnoksi?

– Pokaalin ja hernekeittoa ja erilaisia vermeitä hernekeittoa varten kuten kuivasipulia ja saunapalvia. Tänään en vielä aio hernekeittoa keittää, mutta ehkä lähipäivinä. Vaikka tuli syötyä paljon keittoa kerralla, niin luulen, ettei tästä tullut mitään kammoa. HÄSA.

Ennakkosuosikkina kisaan lähteneen ja syömishaasteista tubettavan Hannu Kanervan täytyi taipua kuuman hernerokka-astian edessä. Kuva: Riku HAsari.

Hattulan toripäivä on yksi Hämeen Sanomien tämän vuoden Tähtitapahtumista.

Päivän lehti

22.1.2020