Kanta-Häme

Hattulassa yhteiskoululle kaavaillaan uudisrakennusta

Uusi osa tulisi Parolan alakoulun yhteyteen, jonka jälkeen yhteiskoulun nykyiset tilat voitaisiin purkaa.

Hattulassa suunnitellaan nykyisen yhteiskoulun rakennuksen korvaamista uudella. Hattulan sivistyslautakunta käsittelee koulukampusta koskevaa tarveselvitystä kokouksessaan keskiviikkona, ja tarkoitus on käynnistää varsinainen hankesuunnittelu mahdollisimman nopeasti.

Yhteiskoulun sisäilmaa ja rakenteita tutkittiin viime vuonna, ja tutkimusten perusteella näyttää siltä, että rakennuksen peruskorjaus tulisi kalliimmaksi kuin uudisrakentaminen.

Tarveselvityksessä lähdetään siitä, että ensin Parolan alakoulun yhteyteen rakennetaan uusi siipi noin 400 oppilaalle. Kun se valmistuu, alakoulun oppilaat siirtyvät uusiin tiloihin ja alakoulun tiloja korjataan myös.

Kun alakoulun remontti ja muutostyöt valmistuvat, alakoulun oppilaat palaavat sinne ja yläkoulun oppilaat muuttavat uuteen siipeen. Tämän jälkeen nykyiset yläkoulun tilat voidaan purkaa.

Alustavan aikataulun mukaan uuden siiven rakentaminen voisi alkaa jo vuoden kuluttua eli syksyllä 2019. Yläkoulu taas voisi muuttaa uusiin tiloihin syksyllä 2021.

Kuntotutkimusten mukaan yhteiskoulun yhteydessä toimivan lukion tilat ja liikuntasalit ovat paremmassa kunnossa kuin muut osat, ja ne voidaan ehkä säästää. Myös tähän otetaan kantaa hankesuunnitelmassa.

Koko kampusalueen rakentaminen eli uudisrakennus ja alakoulun muutostyöt maksavat alustavan kustannusarvion mukaan 6,8 miljoonaa euroa.

Päätöksiä uudisrakentamisesta ei ole vielä tehty, mutta Hattulan lähivuosien taloussuunnitelmassa hanke on mukana yhteensä 5 miljoonan euron varauksella.

Hankkeen käynnistämisestä päättää kunnanvaltuusto, jos sivistys- ja tekninen lautakunta sekä kunnanhallitus päättävät sitä esittää. HÄSA

Päivän lehti

11.7.2020