Kanta-Häme

Hauho haluaa Katja Verhon seurakuntapastoriksi

Hämeenlinna. Hauhon seurakuntaneuvosto esittää Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulille, että seurakunnan määräaikaiseen seurakuntapastorin virkaan kutsuttaisiin teologian maisteri Katja Verho.

Virka vapautuu, kun Hauhon seurakunnan palveluksessa vuodesta 1979 lähtien ollut Markku Nieminen jää heinäkuun alussa eläkkeelle. Hän on jo jäänyt pitämään kertyneitä vuosilomiaan.

Seurakunta katsoo tarvitsevansa jatkossakin kaksi papinvirkaa, mutta haluaa täyttää viran toistaiseksi määräaikaisesti 1.6.2016–31.8.2017, jotta seurakunnalla olisi tällä välin mahdollisuus tarkastella taloustilanteen kehittymistä ja seurakunnan koko henkilöstörakennetta.

Määräaikaista virkaa ei ole pakko laittaa julkisesti haettavaksi, vaan seurakuntaneuvosto voi esittää virkaan vokaation tietylle henkilölle.

Hauhon seurakunnan jäsen, aktiiviseurakuntalainen ja luottamushenkilö Katja Verho on valmistunut teologian maisteriksi vuonna 2008. Sen jälkeen hän on toiminut erilaisissa tehtävissä Hauhon ja Pälkäneen seurakunnissa odottaen mahdollisuutta haluamaansa pappisvihkimykseen. Hauhon seurakunnassa hän on toiminut mm. kesäteologina, lähetyssihteerinä ja vs. nuorisotyönohjaajana. HäSa

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic