Kanta-Häme

Hauho-päivänä laulua ja tanssia

Ensi lauantaina 13.9. vietetään Hauho-päivää, jolloin syysillan hämärtyessä tunnelmallisesti valaistu Kotkon ulkomuseoalue Kotkontiellä herää henkiin.

Hauho-Seura järjestää illan suussa Hauhon kirkonkylässä Kotkon museoalueella ulkoilmatapahtuman. Halpparin museopytingin pihamaalla lauletaan yhteislauluja Rauni Hännisen säestyksellä kello 16 alkaen sekä tanssitaan riihen katoksessa pelimannimusiikin tahdissa. Museorakennusten ovet ovat avoinna tapahtuman ajan.

Vanajaveden pelimannit saapuu Hauholle soittamaan renkolaisen Lauri Keskisen johdolla hämäläistä pelimannimusiikkia ja tanssimusiikkia kello 18–20.

Lahjoitus historiateokseen

Hauho-päivänä julkaistaan Sujuu kuin Hauholla -toimenpideohjelma kello 17.45. Se on hauholaisten asukkaiden ja toimijoiden kokoama ohjelmajulistus, jossa määritellään keskeisiä kehittämiskohteita, joihin Hauholla tulee tarttua.

Tilaisuudessa Lions Club Hauho lahjoittaa Hauho-Seuralle reilut tuhat euroa Hauhon historian kolmannen osan kirjoitukseen.

Yleisöä palvelee Hauho-Seuran puffetti. Myynnissä on myös Hauho-tuotteita historiateoksen hyväksi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Parkkeraus on järjestetty kirkon ja seurakuntatalon läheisyyteen.

Tapahtuman järjestää Hauho-Seura yhdessä Hauhon suunta -ryhmän ja LC Hauhon kanssa.

Hauho-päivän ajankohta juontuu kokouksesta, joka pidettiin syyskuun 13. päivä 1868 Hauholla. Kokouksessa päätettiin seurakunnan ja maallisten asioiden erottamisesta eli Hauhon kunnan perustamisesta. Hauho-päivää on vietetty vuodesta 2008 alkaen. Päivän teema ja toteutus vaihtelevat vuosittain.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic