Kanta-Häme

Hauhoa kehitetään nyt yhdessä

Hauholaiset kylät ja yhdistykset ovat olleet innokkaasti mukana miettimässä, mihin suuntaan Hauhoa aletaan kehittää. Hauhon suunta -toimenpideohjelma julkistetaan Hauho-päivänä lauantaina.

Hanketta koordinoiva kyläasiamies Elina Leppänen kertoo, että mukana on ollut kaiken kaikkiaan viitisenkymmentä tahoa ja yhdistystä. Niiden edustajia on osallistunut ohjelmaa pohtiviin kokoontumisiin.

Puolitoista vuotta kokoonnuttu

Näin on syntynyt Hauhon suunta -verkosto. Avoin verkosto on toiminut noin puolentoista vuoden ajan, ja sen kokoontumisten osanottajamäärä on vaihdellut 10:stä 20:een.

– Kokoontumisissa esitettiin kaiken kaikkiaan yli 90 toimenpide-ehdotusta Hauhon kehittämiseksi. Itse asiassa ehdotuksia tuli niin paljon, että niitä on jouduttu vähän karsimaankin, Leppänen kertoo.

Hauholla järjestetään 2. lokakuuta keskustelutilaisuus, jossa valitaan, mihin asioihin tartutaan ensimmäiseksi. Tilaisuudessa myös esitellään uutta toimenpideohjelmaa.

Tilaisuudessa on mukana hauholaisten lisäksi Hämeenlinnan kaupungin virkamiehiä ja päättäjiä. Mukana on esimerkiksi Hauhon ”nimikkotilaajapäällikkö” Sirpa Ylikerälä, joka on osallistunut myös kaikkiin Hauhon suunta -verkoston kokoontumisiin.

Toimenpideohjelmassa hauholaisia kehotetaan esimerkiksi liikkumaan yhdessä ja käyttämään niitä paikallisia palveluja, joiden säilymistä he toivovat.

Toiveissa mainospylväs valtatien varteen

Konkreettisia lähiajan tavoitteita ovat vierasvenelaituri, koulujen monikäyttö sekä Hauhon tapahtumia mainostavan pylvään saaminen Tampere-Lahti-tien varteen.

Hauhon verkosto ja toimenpideohjelma ovat Leppäsen mukaan herättäneet myös työvoima- ja elinkeinoministeriön alaisen maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän huomiota.

– Tämä kiinnostaa, koska tässä on tavoitteena löytää keinoja siihen, että suurkuntien liitosalueet vahvistuisivat ja niiden asukkaat voisivat vaikuttaa asioihin ja kehittää aluettaan, Leppänen sanoo.

Hauhon hanke on osa Hämeen kylät -yhdistyksen Yhdessä tulevaan -kehittämishanketta, jonka rahoitus tulee EU:n maaseuturahoitukselta.

Hauhon suunta -toimenpideohjelmaa saa muun muassa Hauhon kirjastosta, Hauhon S-marketista ja Hämeenlinnan Kastellista. Sen voi myös ladata netistä Hämeenlinnan kaupungin sivuilta.

Hauhon suunta -ohjelman julkistus Hauho-päivänä 13.9. kello 17.45 Kotkon ulkomuseoalueella (Kotkontie).Ohjelman esittely- ja keskustelutilaisuus to 2.10. kello 18 Hauhotalossa (Kirkkotie 5).

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic