Kanta-Häme Hämeenlinna

Hauholta suljetaan viimeinen pankkikonttori – Oma Säästöpankin yt-neuvottelut päättyivät

Oma Säästöpankki sulkee konttorinsa ehkä jo vuodenvaihteessa.
Oma Säästöpankin hauholaisten asiakkaiden tilit siirretään Hämeenlinnan konttoriin.

Oma Säästöpankki lakkauttaa Hauhon konttorinsa. Konttori yhdistetään Hämeenlinnan konttoriin ehkä jo vuodenvaihteessa.

Hauhon ja viiden muun konttorin lakkauttaminen sai sinetin Oma Säästöpankin yt-neuvotteluissa. Lakkautusuhan alle joutuneista konttoreista päätettiin säilyttää vain Haminan konttori.

 

Oma Säästöpankin Hauhon konttorin lakkauttaminen merkitsee, että tämän Hämeenlinnaan liitetyn entisen kunnan asukkaat menettävät viimeisen pankkikonttorinsa. Etelä-Hämeen Osuuspankki sulki Hauhon konttorinsa viime vuonna.

– Olemme tehneet kaiken mahdollisen, jotta palvelua pystyttäisiin jatkamaan. Se, mitä ympärillä tapahtuu, pakottaa tekemään näitä ratkaisuja, sanoo Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Hänen mukaansa kyse ei ole vain siitä, että digitalisaatio on vähentänyt asiakkaiden käyntejä pankkien konttoreissa.

– Asiakkaat asioivat yhä enemmän kasvukeskusten konttoreissa – tässä tapauksessa Hämeenlinnan konttorissa.

Sydänlammi ilmoittaa, että konttoreiden yhdistäminen on aivan lähitulevaisuuden asia.

– Ei ole kenenkään etu, että asiaa lykätään tuonnemmaksi. Jos käy hyvin, lakkauttaminen tapahtuu vuodenvaihteen tienoilla.

 

Pankki ilmoittaa, että konttorien lakkauttaminen ja konttoriryhmä 3:n perintätoimintojen uudelleen organisointi vähentävät kahdeksan työtehtävää. Yhdeksälle henkilölle osoitetaan uusi työpaikka vastaanottavista konttoreista.

Sydänlammi kertoo, että ilman työtehtäviä jääville pyritään vielä löytämään työtä pankin sisältä. Jos työtä ei löydy, he saavat pankin tukipaketin.

– Tehtävillä muutoksilla pyritään vastaamaan ennen kaikkea toimintaympäristön muutoksiin, emmekä ensisijaisesti tavoittele kustannussäästöjä, sanoo Sydänlammi. HÄSA

Päivän lehti

19.1.2020