Kanta-Häme

Hauhon kesätorilla oli ruuhkaa

Ei olisi parempaa säätä voinut Hauhon kesätori lauantaina saada. Aurinko paistoi täydeltä terältä heinäkuista lämpöä, ja sai kuhisevan väkijoukon astelemaan verkkaisesti.

Tapahtuma saavutti suuren suosion. Lähiseuduilla on tiedossa, että paikalla vallitsee aivan oma tunnelmansa.

– Ihmiset tulevat tänne kaukaakin tunnelmoimaan, Katri Kranni sanoo.

Torilla kierrellyt Kranni muutti Hauholle vuonna 2006. Hän pitää erityisesti käsitöistä, ja kävikin torilla korjauttamassa päreistä punotusta puukorista katkenneen sangan.

– Tämä on jokapäiväisessä käytössä, kolme vuotta se kesti.

Korjaustyön teki korin alun perinkin tehnyt Kai Heiskari, joka myy Kaarnalaiva-käsityöverstaansa tuotteita muillakin toreilla.

– Olen käynyt Hauhon kesätorilla ainakin 20 vuotta. Tämä on vilkas tapahtuma, ja liikkeellä on paljon kesäasukkaita, korinpunoja Heiskari sanoo.

Lohjalla asuva itseoppinut Heiskari saapui paikalle lauantaiaamuna jo kello 6.30, kuten noin puolet paikalla olevista kauppiaista.

Heiskari kiinnitti huomiota maahan jalkojen alla: pehmeä nurmikko sai kehuja.

Kansa hyväntuulinen

Lomatunnelmaa lisäsi lempeä musiikki, joka kaikui ympäri aluetta. Kokoonpano Pekka ja Pitkä esiintyi pienellä lavalla, ja korviin kantautuivat ainakin Satumaa-tango ja Tyttö tuollainen.

Torikauppiaiden joukosta löytyi myös hyväntekeväisyyttä tekevä pariskunta. Jukka ja Lena Raivonen lahjoittavat myyntitulonsa Keniassa olevalle orpokodille.

Raivoset ovat jo lähes 40 vuotta asuneet talvet Keniassa ja kesät Suomessa, Tuuloksessa.

Pekka ja Marjatta Saarela olivat auttamassa myyntityössä ystäväpariskuntaa.

– Tosi hyvin on mennyt. Kaikki myytävä on tehty itse, ja erityisesti mustikkapiirakka näyttää tehneen kauppansa, Pekka Saarela kertoo.

Ihmisvilinässä näytti olevan hyväntuulista kansaa. Edes pula parkkipaikoista ei kääntänyt suupieliä alaspäin. Keskusta-alueen jokaiseen liikenevään kohtaan oli parkkeerattu auto.

Hämeen Sanomat oli isäntänä Hauhon Yrittäjien järjestämällä kesätorilla lauantaina. Torilla on kuhinaa vielä neljänä seuraavana lauantaina erilaisilla teemoilla. (HäSa)

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic