fbpx
Kanta-Häme

Hauhon kortinkopioijan esitutkinta valmis

Viime marraskuussa maksukorttien kopiointi- eli skimmauslaitteen Hauholla ABC-bensa-asemalle asentaneita miehiä epäillään maksuvälinepetoksen valmistelusta, törkeä tietomurrosta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Kaksi romanialaismiestä on ollut vangittuna teosta viime marraskuusta asti, ja asia on siirtynyt Salpausselän syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Teko liittyy laajempaan rikoskokonaisuuteen, jossa korttien tietoja kopioitiin eri puolilla Suomea. Kokonaisuuteen liittyen on käynnistetty esitutkinta ainakin kahden Hämeessä tapahtuneen laajan skimmaus-jutun tiimoilta.

Toinen epäilty kertoi kuulustelussa lähettäneensä korttien tiedot eteenpäin puhelimella. Tutkinnassa ei pystytty selvittämään henkilöä, joka toimi rikoksessa niin kutsuttuna ylämiehenä ja jolta skimmaus-laite oli peräisin. Automaattien teknisistä ominaisuuksista johtuen nostot on tehtävä Euroopan Unionin ulkopuolisessa maassa.

Rikossarjasta epäillyt ovat kaikki majoittuneet samassa paikassa Suomessa olonsa aikana. Miesten tukikohdasta Nastolasta takavarikoitiin muun muassa tietokoneita, joihin oli tallentunut materiaalia rikoksiin liittyen.

Skimmauslaitteet asennetaan yleensä automaatin ulkopuolelle, mutta Hauholla miehet olivat asentaneet kopiointilaitteen bensa-aseman maksuautomaatin sisäpuolelle.

Kortin magneettijuovan kopioinnin jälkeen tiedot voidaan siirtää toiseen korttiin, jolla nostetaan rahaa automaatista. Esitutkinnassa selvisi, että Hauholla skimmauslaitteeseen oli tallentunut kolmen henkilön ja yhden yrityksen pankkikortilla tehdyt tankkaukset. HÄSA

Menot