Kanta-Häme

Hauhon musiikkijuhlilla palkittu Kamus

Hauhon musiikkijuhlat soivat ensi kesänä 6.–9. heinäkuuta. Juhlien kahdeksan konserttia järjestetään tutuissa paikoissa: Hauhon, Hattulan ja Rengon historiallisissa kirkoissa sekä Hahkialan kartanossa.

Tapahtuman aloittaa keskiviikkona 6.7. Hauholla ensimmäistä kertaa vieraileva Radion sinfoniaorkesterin soolohuilisti Yuki Koyama resitaalillaan Hahkialan Kartanossa. Hänen kanssaan musisoivat huilisti Jin-Ah Lee ja pianisti Emil Holmström.

Samana iltana Rengon kirkossa esiintyy Kamus-jousikvartetti. Vastikään Ylen vuoden levy -palkinnon voittaneen yhtyeen ohjelmassa on Beethovenin, Ligetin sekä Schubertin jousikvartetot.

Torstain päiväkonsertissa Hahkialan musiikkisalissa esiintyy Hauhon musiikkijuhlien nuori taiteilija 2016, sellisti- ja kapellimestarilahjakkuus Klaus Mäkelä yhdessä pianisti Risto-Matti Marinin kanssa. Heidän ohjelmansa koostuu 1900-luvun musiikista – konsertin säveltäjänimiä ovat Leoš Janáèek, Samuel Barber, Zoltán Kodály ja Dmitri Šostakovitš.

Illalla Hattulan kirkossa festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo keskittyy venäläiseen kamarimusiikkiin soittamalla Borodinin ja Tšaikovskin jousisekstettoja.

Perjantain päiväkonsertissa kuullaan kaksi trioklassikkoa: Johannes Brahmsin klarinettitrio ja Maurice Ravelin pianotrio. Näitä teoksia tulkitsevat Christoffer ja Paula Sundqvist, Emil Holmström sekä Mikko Ivars.

Illalla Hauhon kirkkoon kokoontuu laajempi joukko festivaalin taiteilijoita ohjelmistonaan Julian Milonen, Ernö Dohnanýin ja Bernhard Henrik Crusellin teoksia. Vibrafonisti Panu Savolainen tulkitsee omia sävellyksiään.

Lauantaina Hahkialan kartanossa järjestetään Makasiiniklubit kello 17 ja 20. Tuulahduksen jazzin ja iskelmän maailmasta tuo Herd-trio solistinaan Aili Ikonen.

Hauhon musiikkijuhlia ovat luotsanneet alusta lähtien sellisti Mikko Ivars ja alttoviulisti Olli Kilpiö, jotka ovat kesähauholaisia. Lapsuudenystävät ovat nykyisin myös RSO-kollegoita.

Jo ensimmäinen festivaali vuonna 2002 oli yleisömenestys. Nykyisin tapahtuma kerää paikalle musiikinystäviä myös Hämeen ulkopuolelta.

Koko ohjelma osoitteessa www.hauhofestival.fi/ohjelma. Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa ja Lippupalvelussa. HÄSA

Päivän lehti

13.8.2020