Kanta-Häme

Hauhon musiikkipäiville soittajia Aasiasta

Kun hyvinkääläiset lapsuudenkaverit Mikko Ivars ja Olli Kilpiö päättivät perustaa kesämökkipaikkakunnalleen konserttisarjan, elettiin vuotta 2001. Tänä vuonna Radion sinfoniaorkesterin muusikkokaksikon järjestämät Hauhon musiikkipäivät täyttävät 15 vuotta, ja sen esiintyjäkaarti on entistä kansainvälisempää.

– Tänä vuonna kuullaan keskieurooppalaisten vierailijoiden jälkeen ensimmäisiä aasialaisia taiteilijavieraita, kun huilistipariskunta Yuki Koyama ja Jin-Ah Lee esiintyvät Hauholla, sanoo Ivars.

Yuki on pitänyt soolokonsertteja ympäri Japania ja työskennellyt monissa maansa sinfoniaorkestereissa, mm. Japanin radion sinfoniaorkesterissa ja Japanin filharmonikoissa.

Tapahtuman suosituimpia konsertteja ovat olleet Hahkialan Kartanossa järjestetyt päiväkonsertit, joita järjestetään tänä vuonna kaikkina festivaalipäivinä.

Hauhon musiikkijuhlien yhtey-dessä järjestetään ensimmäistä kertaa myös keskustelutilaisuus, jossa eri alojen vaikuttajien kesken pohditaan kulttuurin ja liike-elämän tiiviimmän kommunikaation tuomia mahdollisia hyötyjä koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

Hauhon musiikkipäivät 6.–9.7. www.hauhofestival.fi