Kanta-Häme

Hauhon Rouwasväelle kotiseutupalkinto

Hauhon Rouwasväen yhdistys on saanut Hämeenlinna-seuran Vuoden 2013 kotiseututeko-palkinnon. Palkinto myönnettiin pitkään jatkuneesta vapaaehtoistoiminnasta hauholaisen kulttuurin edistämiseksi ja tukemiseksi.

Seuran hallituksen nyt neljännen kerran myöntämän palkinnon erityisperusteena on yhdistyksen toteuttama, suuren suosion saanut Puheenvuoro kaatuneilla -teatteriesitys, joka nähtiin myös Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä viime joulukuussa.

Esitys tuodaan Hämeenlinnan teatteriin jälleen joulukuun alussa 2014.

Hauhon Rouwasväen yhdistyksen perinteisin tapahtuma on viime vuonna 12. kerran järjestetty Hawujoulu Hauhon kirkonkylässä. Tämä ja yhdistyksen lukuisat muut tapahtumat herättävät kiinnostusta myös kotipitäjän ulkopuolella.

Vuoden 2013 kotiseututeko-kunniamainilla seuran hallitus kunnioittaa valokuvaaja Kyllikki Louhivaaran pitkää elämäntyötä hämeenlinnalaisten ja Hämeenlinnan kuvaajana.

Louhivaara on taltioinut kuvissaan vuosikymmenien ajan myös kotikaupunkinsa näkymien muutoksia ja yritystoimintaa. Hän on ollut aktiivisesti mukana Hämeenlinna-seuran toiminnassa ja tehnyt merkittävän työn seuran julkaiseman Kaupunki kuvissa -kirjasarjan toteuttamisessa.

Kotiseututeko-palkinnot jaettiin seuran kevätkokouksen yhteydessä Koulutuskeskus Tavastian tiloissa. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic